Wenger: "Hou geen rekening met transfer van Vermaelen" Sport
Wenger: "Hou geen rekening met transfer van Vermaelen"
Sport

Wenger: "Hou geen rekening met transfer van Vermaelen"

Rode Duivel Thomas Vermaelen, dit seizoen vaak bankzitter bij de Engelse voetbalclub Arsenal, lijkt de intentie te hebben om ook na Nieuwjaar in Londen te blijven. Dat heeft Arsenal-trainer Arsène Wenger dinsdag gezegd.

Belgisch bondscoach Marc Wilmots verklaarde na de verloren interland tegen Japan (2-3) dat zijn internationals in clubverband meer aan spelen moeten toekomen. Maar Thomas Vermaelen (foto), als centrale verdediger dit seizoen amper in actie bij Arsenal, heeft alvast nog geen actie ondernomen.

Arsène Wenger zei op zijn persconferentie dat de Belg voorlopig geen transfer heeft aangevraagd. "Ik hou me niet bezig met een eventuele overgang van hem in januari. Als hij een transfer zou willen, moet hij met mij praten, en dat heeft hij nog niet gedaan. Vermaelen op de bank zetten is niet evident, onder meer door zijn goede mentaliteit, zijn sterke kwaliteiten en de invloed die hij heeft op de spelersgroep. Vermaelen lijdt ongetwijfeld onder de situatie, maar hij draagt dat lijden met waardigheid en professionalisme."

De 28-jarige Vermaelen verliet in 2008 Ajax Amsterdam voor Arsenal, waar hij de voorbije seizoenen een sterkhouder was. Niet dit seizoen dus, want in deze jaargang kwam hij nog maar in zes wedstrijden aan spelen toe.

Archiefbeeld Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties