Wereldkampioen! Remco Evenepoel knalt op indrukwekkende manier naar de regenboogtrui in Australië Sport
Wereldkampioen! Remco Evenepoel knalt op indrukwekkende manier naar de regenboogtrui in Australië
Sport

Wereldkampioen! Remco Evenepoel knalt op indrukwekkende manier naar de regenboogtrui in Australië

Remco Evenepoel heeft zich op het WK wielrennen in het Australische Wollongong, na een sensationeel nummer, gekroond tot wereldkampioen. Hij liet alles en iedereen achter op twee ronden van het einde en mag zo een jaar lang rond fietsen in die felbegeerde regenboogtrui. Wat een jaar voor de 22-jarige uit Schepdaal!

Nog voor de start van de koers viel er ‘bijzonder’ nieuws te rapen in het kamp van onze noorderburen. Mathieu van der Poel had een halve nacht op het politiebureau doorgebracht na een ruzie door nachtlawaai op zijn hotel. Hij startte uiteindelijk wel maar gaf er na 30 kilometer de brui aan. Meteen een topfavoriet minder!

Remco wat doe je nu!?

Evenepoel trok er zich weinig van aan en ging bij het ingaan van de voorlaatste ronde op avontuur met Lutsenko. Op Mount Pleasant, de ‘knik’ in het parcours, liet hij zijn reisgenoot onverbiddelijk achter. Remco, Remco, wat doe je nu!? Maar we hebben het hier wel over een knaap die in het verleden al bewezen heeft dat hij zulke ondernemingen tot een goed einde kan brengen. Dat bewees hij dit jaar onder andere al in de Vuelta en Luik-Bastenaken-Luik.

Evenepoel legde zich plat en keek nooit meer achterom. Het werd een ware triomftocht Down Under voor een jongeman die voor hetzelfde geld zijn boterham had kunnen verdienen bij RSC Anderlecht of een andere club in de pintjesliga. Maar nee, Remco werd coureur, en wat voor één! Tien jaar na Philippe Gilbert stoomde hij als een sneltrein naar een nieuwe Belgische wereldtitel. Na Luik-Bastenaken-Luik, de Clasica San Sebastian, de Vuelta en brons in de tijdrit, nu de regenboogtrui. Van een boerenjaar gesproken!

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties