Wereldkampioen Vettel op circuit geklopt door een vrouw Sport
Wereldkampioen Vettel op circuit geklopt door een vrouw
Sport

Wereldkampioen Vettel op circuit geklopt door een vrouw

Het Formule 1 circus kampeert deze week in Barcelona om uitgebreid te testen. Daarbij mogen behalve de officiële piloten ook testrijders ingezet worden.

Zo mocht onze landgenoot Stoffel Vandoorne voor het eerst in een Formule 1 het circuit op. Als McLaren testrijder legde hij gisteren meer dan 300 km af op het Catalonia Circuit en behaalde zo meteen zijn F1-Superlicentie. Die heeft hij immers nodig om ooit te mogen starten in een race.

Ook bij Williams hebben ze een testrijder, of beter gezegd testrijdster : Susie Wolff. De Schotse leerde het klappen van de zweep in de autosport in verschillende categorieën, waaronder het Britse Formule 3 kampioenschap en van 2006 tot 2012 reed ze voor Mercedes in de DTM. Bij Williams is ze al sinds 2012 testrijdster.

Net als alle anderen draaide ze gisteren haar rondjes en reed daarbij de 5de tijd van de dag. En dat was 7 tienden van een seconde sneller dan de viervoudige wereldkampioen. Die was de dag begonnen met weer eens versnellingsbakproblemen. Toen Vettel nadien om een reactie gevraagd werd op het feit dat een vrouw sneller was, reageerde hij met een vette knipoog en stelde dat het vermoedelijk tijd was om met pensioen te gaan. (PVDK)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties