Werkstraf voor man die bierflesje gooide tijdens olympische 100 meter-finale (video) Sport
Werkstraf voor man die bierflesje gooide tijdens olympische 100 meter-finale (video)
Sport

Werkstraf voor man die bierflesje gooide tijdens olympische 100 meter-finale (video)

De 34-jarige man die een plastic bierflesje op de piste gooide bij de start van de finale van de 100 meter op de Olympische Spelen in Londen is maandag tot een werkstraf van acht weken en een boete van 1.500 pond (1.740 euro) veroordeeld.

Ashley Gill-Webb glipte op 5 augustus zonder ticket de VIP-tribunes van het olympisch stadion binnen. Hij beledigde de Jamaicaan Usain Bolt voor de start met de woorden: "je bent niets waard, je bent een eikel". Nadien wierp hij een plastic bierflesje richting de lopers, die klaar zaten voor de start van hun olympische finale. Bolt, de winnaar, verklaarde achteraf dat hij niets gemerkt had.

Tegenover de politie ontkende Gill-Webb dat hij de flessenwerper was, maar zijn DNA werd op het flesje gevonden. Later verklaarde hij dat hij zich niets van het gebeuren herinnerde. Zijn advocaten voerden aan dat Gill-Webb een bipolaire stoornis heeft en dat hij op het moment van de feiten manisch was.

De rechter oordeelde echter dat Gill-Webb wel degelijk goed wist wat hij deed.

Bekijk via YouTube beelden van het incident:

Belga Foto AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties