Wickmayer zwaar onderuit tegen Oprandi Sport
Wickmayer zwaar onderuit tegen Oprandi
Sport

Wickmayer zwaar onderuit tegen Oprandi

België staat na het derde enkelspel in de Fed Cup-ontmoeting met Zwitserland in de eerste ronde van Wereldgroep II 2-1 in het krijt. Yanina Wickmayer (WTA 22) verloor zondag in Bern immers het eerste enkelspel van de dag met duidelijke 6-2, 6-2 cijfers van Romina Oprandi (WTA 67).

Wickmayer moest zondag op het Zwitserse gravel duidelijk haar meerdere erkennen in Oprandi, tegen wie ze nochtans haar enige voorgaande onderlinge confrontatie vlot had gewonnen (6-3, 6-0 dit jaar in Auckland). De Zwitserse brak tweemaal in elke set door de opslag van de Vlaams-Brabantse en trok het duel na 1 uur en 3 minuten naar zich toe.

Zaterdag had Wickmayer België op een 0-1 voorsprong gebracht na een zwaarbevochten driesetter tegen Stefanie Voegele (WTA 89) (6-1, 4-6 en 8-6). Later op de dag ging Kirsten Flipkens (WTA 34) met tweemaal 6-3 onderuit tegen Oprandi.

Later zondag moet 'Flipper' de baan op tegen Voegele en is er het afsluitende dubbelspel. Als België zijn twee resterende partijen kan winnen in Sporthalle Wankdorf, wachten voor de selectie van kapitein Ann Devries de play-offs voor promotie naar Wereldgroep I. Bij verlies worden Wickmayer en co verwezen naar de play-offs voor het behoud in Wereldgroep II.

Belga Foto EPA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties