Wie is de 'Money GOAT'? Dit verdienen de 10 best betaalde voetballers ter wereld (waaronder één Belg) Sport
Wie is de 'Money GOAT'? Dit verdienen de 10 best betaalde voetballers ter wereld (waaronder één Belg)
Sport

Wie is de 'Money GOAT'? Dit verdienen de 10 best betaalde voetballers ter wereld (waaronder één Belg)

Tegenwoordig wordt er in het voetbal gesproken over een 'goede deal' als pakweg een Premier League-club, laat ons zeggen, 30 miljoen euro neertelt voor een speler. Het toont alleen aan wat voor een massa geld er momenteel circuleert in het 'spelletje'. De heren voetballers pikken natuurlijk graag hun graantje mee (hoe zou je zelf zijn?) en hun loonstrookjes zien er net iets anders uit als die van ons.

Maar wie is nu de 'Money GOAT', de best betaalde speler in de voetbalsport? Met de recordhoge transferkosten en spelerslonen die momenteel de ronde doen in de Saoedische Pro League (SPL), is het geen verrassing dat hun eerste grote aanwinst Cristiano Ronaldo (van Manchester United naar Al-Nassr) nu de best betaalde voetballer ter wereld is, volgens Forbes. De vijfvoudige winnaar van de Ballon d'Or is trouwens een van de vier SPL-spelers die dit jaar op de 'Top 10 Highest-Paid Soccer Players' lijst van Forbes staan.

Geen sprake van pensioen

Op 38-jarige leeftijd zouden de meeste spelers al met pensioen zijn gegaan (kijk maar naar Hazard), maar CR7 blijft graag winnen op en naast het veld - en niets illustreert dat beter dan de best betaalde voetballer ter wereld te zijn. Ronaldo's portefeuille met sponsors (inclusief Nike en Jacob & Co) wordt geschat op 57 miljoen euro per jaar en op het veld verdient hij naar verluidt een kleine 4 miljoen per week.

10 best betaalde voetballers ter wereld

Hieronder de lijst met (volgens Forbes) de tien best betaalde spelers ter wereld (sponsoring + loon):

10. Harry Kane - 34 miljoen

9. Kevin De Bruyne - 37 miljoen

8. Sadio Mané - 50 miljoen

7. Mohamed Salah - 51 miljoen

6. Erling Haaland - 55 miljoen

5. Karim Benzema - 104 miljoen

4. Kylian Mbappé - 108 miljoen

3. Neymar Jr. - 110 miljoen

2. Lionel Messi - 132 miljoen

1. Cristiano Ronaldo - 257 miljoen

Andere zorgen

Buiten het voetbalveld kreeg de Portugese superster onlangs wel wat bijzondere beschuldigingen te verwerken. Hij was in Iran met zijn club Al-Nassr en bezocht er een schilderes die van hem enkele portretten. Hij kuste daarbij de vrouw op de wang en dat wordt in Iran aanschouwt als 'overspel', aangezien de vrouw ongehuwd is. De straf hiervoor zou 99 zweepslagen zijn. Meer geld, meer problemen, zoals ze zeggen...

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties