Wie zijn de grootste miljonairs in het wielerpeloton? Remco, Wout en Mathieu halen de top 5 niet Sport
Wie zijn de grootste miljonairs in het wielerpeloton? Remco, Wout en Mathieu halen de top 5 niet
Sport

Wie zijn de grootste miljonairs in het wielerpeloton? Remco, Wout en Mathieu halen de top 5 niet

Het nieuwe wielerseizoen is volop aan de gang met al enkele knappe Belgische overwinningen. Binnen exact één week begint daarnaast ook het Belgische voorjaar met Omloop Het Nieuwsblad als startschot. Dat de gemiddelde wielrenner een stuk minder verdiend dan een profvoetballer is natuurlijk al lang geen wereldnieuws meer. Al liggen sommige lonen toch nog een heel stuk hoger dan je zou denken.

Zo zou de gemiddelde wielrenner vandaag de dag een brutoloon hebben van zo'n 450.000 euro. Een slordige 37.500 euro per maand. Helemaal niet slecht natuurlijk, al zijn er wel enkele grootverdieners die dat gemiddelde nog stevig omhoog trekken.

Zo verdienen de beste betaalde wielrenners uit het peloton maar liefst 10 keer meer dan het grootste deel van hun collega's. Het hoeft wellicht dan ook niet te verbazen dat het hier voornamelijk om behoorlijk grote namen gaat.

Wie zijn de 10 grootverdieners in het peloton?

En wat met onze landgenoten Remco Evenepoel en Wout Van Aert? Wel, die zouden beiden ook jaarlijks een slordige twee miljoen euro opstrijken, waarmee ze de top vijf trouwens net niet halen. Ook wereldkampioen Mathieu Van der Poel moet gelukkig zijn met een top 10 plaats. Hieronder kun je zien hoe die top tien eruitziet:

Belangrijk om weten is dat het hier puur om lonen gaat. Iedereen verdient ook nog behoorlijke sommen geld via sponsoring. Wout rijdt bijvoorbeeld niet enkel maar met een Red Bull-helm omdat hij het energiedrankje lekker vindt.

1. Tadej Pogacar - 6 miljoen euro/jaar

2. Primoz Roglic - 6 miljoen euro/jaar

3. Tom Pidcock - 4 miljoen euro/jaar

4. Geraint Thomas - 3,5 miljoen euro/jaar

5. Egan Bernal - 3 miljoen euro/jaar

6. Jonas Vingegaard - 2,5 miljoen euro/jaar

7. Julian Alaphilippe - 2,3 miljoen euro/jaar

8. Wout van Aert - 2 miljoen euro/jaar

9. Mathieu van der Poel - 2 miljoen euro/jaar

10. Remco Evenepoel - 2 miljoen euro/jaar

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties