Wie zijn de grootverdieners in het wielerpeloton? Remco en Wout halen de top 5 niet Sport
Wie zijn de grootverdieners in het wielerpeloton? Remco en Wout halen de top 5 niet
Sport

Wie zijn de grootverdieners in het wielerpeloton? Remco en Wout halen de top 5 niet

Komt er nu een fusie tussen de wielerteams Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step of blijft het bij veel woorden maar weinig daden? De nabije toekomst zal zeker uitsluitsel geven. In de rand hiervan, is er ook al veel gezegd en geschreven over het nakende vertrek van Primoz Roglic bij Jumbo-Visma, die volgens GCN 6 miljoen euro per jaar zou kunnen verdienen bij zijn nieuwe werkgever. Wie die nieuwe baas is, blijft nog voor even een goed bewaard geheim.

Zes miljoen euro is natuurlijk niet niks, maar in welke rangorde mag je dit loon klasseren binnen het peloton? Wel, het is veel… heel veel. Straffer nog, er is momenteel maar één renner in het peloton die hetzelfde jaarloon binnenrijft: Tadej Pogacar. Roglic zelf verdient momenteel ‘maar’ twee miljoen per jaar.

Wie zijn de 5 grootverdieners in het peloton?

En wat met onze landgenoten Remco Evenepoel en Wout Van Aert? Wel, die zouden beiden ook jaarlijks een slordige twee miljoen euro opstrijken, waarmee ze de top vijf niet halen. Hieronder kun je zien hoe die top vijf eruitziet:

Tadej Pogacar - 6 miljoen euro/jaar

Tom Pidcock - 4 miljoen euro/jaar

Geraint Thomas - 3,5 miljoen euro/jaar

Jonas Vingegaard - 2,5 miljoen euro/jaar

Julian Alaphilippe - 2,3 miljoen euro/jaar

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties