Wielerploeg Crelan stopt, maar gaat wel verder met Sven Nys Sport
Wielerploeg Crelan stopt, maar gaat wel verder met Sven Nys
Sport

Wielerploeg Crelan stopt, maar gaat wel verder met Sven Nys

Gerard Bulens zal in 2014 geen manager meer zijn van de procontinentale wielerploeg Crelan-Euphony. Hij schrijft zijn ploeg niet in voor volgend jaar, zo maakte hij vrijdag in een persbericht bekend. Het was al eerder geweten dat Bulens op zoek was naar nieuwe geldschieters gezien zijn hoofdsponsors Crelan en Euphony niet verder wilden met een wielerteam op de weg.

De ploeg gaat wel verder met de veldrijders Sven Nys en Sven Vanthourenhout.

Registratie

"Na lange weken te hebben gewerkt aan een vraag van een naamloze vennootschap in vorming en ondanks de goede medewerking van de groep die staat boven die nv, blijkt dat het onmogelijk is om de administratieve termijnen voorzien door de reglementering van de UCI voor een continentale professionele ploeg te respecteren", zo luidt het communiqué.

"Een aantal administratieve verplichtingen zouden voor 30 september niet kunnen vervuld worden en daardoor, door een weigering van de registratie, zowel de renners als het personeel in moeilijkheid brengen. Zelfs indien enkele weken voldoende zouden zijn om aan deze administratieve verplichtingen te voldoen, heb ik, na 25 jaren management van een ploeg voor beroepsrenners en om geen enkel financieel risico te nemen, besloten om geen ploeg voor 2014 in te schrijven", besloot Bulens.

Voor Crelan-Euphony reden onder andere Frédéric Amorison, Koen Barbé, Sébastien Delfosse, Kurt Hovelijnck, Baptiste Planckaert, Klaas Sys en Maxime Vantomme. Voor veldrijders Sven Nys en Sven Vanthourenhout is de toekomst wel verzekerd.

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties