Wielerploeg RadioShack gaat vanaf 2014 voort als Trek Sport
Wielerploeg RadioShack gaat vanaf 2014 voort als Trek
Sport

Wielerploeg RadioShack gaat vanaf 2014 voort als Trek

De Amerikaanse fietsenfabrikant Trek neemt vanaf volgend seizoen de RadioShack-wielerploeg over als hoofdsponsor. Dat meldde Trek woensdag in een communiqué.

"Trek Bicycle heeft een akkoord gevonden met Leopard SA om de World Tour licentie over te nemen en een nieuwe ploeg op te starten vanaf 2014. Trek zal de eigenaar worden van de ploeg, waarvan ze al sinds de oprichting co-sponsor van is", kondigde de firma aan.

"Het organigram en de samenstelling van de ploeg zijn nog niet volledig op punt gezet, maar Trek doet voort met een groot deel van de huidige ploeg. Trek is momenteel nog in gesprek met verschillende renners, waarvan de namen volgende week bekendgemaakt zullen worden. Trek zal ook nog op zoek gaan naar andere partners."

De Luxemburgse miljardair en bezieler van de ploeg, Flavio Becca, verkondigde enkele weken terug al dat hij uit de wielerploeg zou stappen.

Bij RadioShack rijden onder andere de Luxemburgers Fränk en Andy Schleck, de Zwitser Fabian Cancellara, Maxime Monfort en kersvers Belgisch kampioen Stijn Devolder.

Foto: Belga Radioshack-renner Stijn Devolder wordt Belgisch kampioen

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties