Wiggins oppermachtig in tijdrit, Van den Broeck elfde

Bradley Wiggins (Team Sky) heeft de vierde rit in de Duaphiné Libéré op zijn naam geschreven, een tijdrit over 53,5 kilometer. De Brit zit daarmee nog steviger in de gele leiderstrui. Wiggins had een voorsprong van 34 seconden op wereldkampioen Tony Martin (Omega Pharma-Quick-Step) en meer dan een minuut op Michael Rogers (Team Sky). Tourwinnaar […]

Bradley Wiggins (Team Sky) heeft de vierde rit in de Duaphiné Libéré op zijn naam geschreven, een tijdrit over 53,5 kilometer. De Brit zit daarmee nog steviger in de gele leiderstrui.

Wiggins had een voorsprong van 34 seconden op wereldkampioen Tony Martin (Omega Pharma-Quick-Step) en meer dan een minuut op Michael Rogers (Team Sky). Tourwinnaar Cadel Evans was achtste op 1’43 en Jurgen Van den Broeck elfde op 2’12 van de winnaar.

Opvallend was ook de zesde plaats op 1’33 van de Brit Christopher Froome, de derde renner van Team Sky in de top 10 en de nummer twee van de afgelopen Vuelta.

De tweede Belg was Kevin De Weert op een 35ste plaats, hij verloor 3’45. Belgisch kampioen tijdrijden Philippe Gilbert (57ste) moest vijf minuten toegeven op Wiggins en Stijn Devolder (71ste) bijna zes minuten.

Andy Schleck kwam ten val en verloor bijna elf minuten.

In het klassement heeft Wiggins een voorsprong van 36 seconden op Martin. Rogers is derde op 1’44, Evans vijfde op 1’44 en Van den Broeck elfde op 2’22. Froome staat op de zevende plaats op 1’48.

Vanaf vrijdag trekt de Dauphiné Libéré de bergen in.

Foto Photo News

Reacties

wpDiscuz