Wilmots bezoekt elke Rode Duivel apart voor het WK Sport
Wilmots bezoekt elke Rode Duivel apart voor het WK
Sport

Wilmots bezoekt elke Rode Duivel apart voor het WK

Bondscoach Marc Wilmots en assistent Vital Borkelmans maken de komende weken een toer doorheen Europa. Ze reizen het hele continent af om te praten met de Rode Duivels over het WK in Brazilië. Dat schrijft Het Laatste Nieuws donderdag.

Wilmots en Borkelmans willen niet enkel luisteren tijdens de gesprekken, maar ook duidelijke afspraken maken met de spelers. Ook over het gebruik van sociale media tijdens het WK zal gesproken worden. Het is de eerste keer dat een Belgische bondscoach elke speler persoonlijk benadert in de aanloop van een groot toernooi.

Lof van experts

Het plan van Wilmots kan op heel wat bijval rekenen van specialisten. "Wilmots lijkt goed begrepen te hebben dat een persoonlijke benadering van spelers in het moderne voetbal cruciaal kan zijn", zegt spelersbegeleider Peter Smeets. Ook sportpsycholoog Jef Brouwers ziet enkel voordelen in het initiatief. "Een speler zal in groep minder snel zijn mening geven. In een persoonlijk gesprek kan hij dat wel. Op die manier kan de bondscoach eventuele onvrede wegmasseren."

TJ, Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties