Wilmots en De Keersmaecker tevreden met loting EK-voorrondes Sport
Wilmots en De Keersmaecker tevreden met loting EK-voorrondes
Sport

Wilmots en De Keersmaecker tevreden met loting EK-voorrondes

Bondscoach Marc Wilmots en bondsvoorzitter François De Keersmaecker reageerden zondag tevreden op de loting voor de kwalificatieronde voor het EK 2016. Daarin belandden de Rode Duivels in poule B met Bosnië-Herzegovina, Israël, Wales, Cyprus en Andorra. Onder meer Spanje en Duitsland werden ontlopen.

"De loting had veel zwaarder kunnen uitvallen. Ik zal niet zeggen dat het een mooie loting is, want elke match is moeilijk. Maar ik keer toch met een tevreden gevoel weer naar huis", vertelde Wilmots in een reactie aan Sporza in Nice.

"We vermijden de grote landen. Tegen deze landen kunnen we elke match winnen en dat zullen we ook proberen te doen. We gaan voor de eerste plaats in de groep. Maar ook als we tweede worden, zal niemand klagen. We moeten ons wel gewoon plaatsen in deze groep."

"Dat we het in het verleden lastig hadden met Bosnië? Het verleden telt niet meer, wij kijken vooruit", aldus de bondscoach, die zaterdag zijn 45e verjaardag vierde. "We proberen eerst een goed WK te spelen. We willen niet te veel praten, maar we willen het doen op het veld."

"Grote voetballanden vermeden"

"Ik ben tevreden met de loting. Het had erger gekund. We mogen zeer gelukkig zijn", vertelde De Keersmaecker. "Op sportief vlak denk ik dat de kwalificatie er meer dan inzit. We moeten onze tegenstrevers respecteren, maar we hebben de grote voetballanden vermeden. We moeten wel opletten voor onderschatting."

Dat België de toplanden ontliep, betekent mogelijk ook dat de opkomst van het publiek minder groot zal zijn. "Tegen Andorra zal het ervan afhangen op welk moment de wedstrijd gespeeld wordt. En misschien krijgen supporters die anders niet kunnen komen, dan wel eens een kans om wel te komen. Ik verwacht wel dat het stadion gevuld zal raken", gaat de bondsvoorzitter verder.

Of Marc Wilmots tijdens de EK-kwalificatie op de bank zal zitten, is nog niet duidelijk. Zijn huidige contract loopt af na het WK. "Er zijn momenteel gesprekken aan de gang", aldus De Keersmaecker tegenover Sporza. "We zullen gezamenlijk ons standpunt kenbaar maken op het juiste moment. Het is wel de bedoeling dat we voor het WK tot een akkoord komen."

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties