Bondscoach Rode Duivels: "Wil de top-10 behalen" Sport
Bondscoach Rode Duivels: "Wil de top-10 behalen"
Sport

Bondscoach Rode Duivels: "Wil de top-10 behalen"

De Rode Duivels zetten hun opmars op de FIFA-ranking gestaag verder. Donderdag stijgt de Belgische voetbalelf naar nummer 15, de hoogste notering ooit. Bondscoach Marc Wilmots blijft evenwel nuchter.
"Wij zijn blij dat wij vijftiende staan. Onze ploeg wil elke match winnen en de voorbije tien maanden zijn wij toch al een 40-tal plaatsen gestegen. Maar we focussen niet op de ranking. Die wordt pas belangrijk wanneer we in de barrages zouden zitten. Dan zijn wij misschien reekshoofd. Dan is het wel belangrijk", reageert Wilmots voor de camera van de KBVB.

België deelt momenteel met Kroatië de eerste plaats in WK-kwalificatiegroep A met 16 op 18. "Dat wij vijftiende staan, is een teken dat wij vooruitgang boeken. Maar wat telt, is de kwalificatie. Als wij twintigste staan en ons plaatsen, is dat beter dan tiende staan en niet gekwalificeerd zijn. Maar dit is zeker een erkenning. Nu moeten wij de ambitie hebben om de top-10 te halen", zegt de bondscoach.

Voor Wilmots blijft Kroatië hoe dan ook de groepsfavoriet. "Zij staan al vanaf het begin tussen plaats 4 en 7. Ik heb altijd duidelijk gezegd dat zij voor mij de grote favoriet zijn. Zij zijn meer ervaren, zeker als het om grote toernooien gaat. Maar onze ploeg heeft van niemand schrik. Wij respecteren iedereen maar de verplaatsing naar Kroatië maakt ons niet bang."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties