Wordt Islamitische Staat tegenstander van Rode Duivels op WK Qatar? Sport
Wordt Islamitische Staat tegenstander van Rode Duivels op WK Qatar?
Sport

Wordt Islamitische Staat tegenstander van Rode Duivels op WK Qatar?

Als het van hen afhangt wel. Nochtans een behoorlijk vreemde wending, want enkele weken geleden beloofden ze nog 80 zweepslagen voor iedereen die naar de match Real Madrid tegen Barcelona zou kijken.
Volgens Abu Bakr El Fusbali, verantwoordelijk voor lichamelijke ontwikkeling en vervolmaking in de door IS gecontroleerde gebieden, is het tijd dat de wereld Islamitische Staat ook langs een andere zijde leert kennen. "Daarom hebben we een aanvraag ingediend bij FIFA om ons te kunnen kwalificeren voor het wereldkampioenschap in Qatar", zo liet deze via Twitter weten. Dat fel omstreden WK gaat door in 2022.

Nog volgens deze laatste zou Islamitische Staat een behoorlijke kans maken: "In het verleden konden Koeweit, de Verenigde Arabische Emiraten, Irak en Egypte al deelnemen. Ons team zal zich echter onderscheiden van alle anderen: ze zijn zelfs bereid te sterven voor de bal. De kafaars die ons proberen uit te schakelen, zullen in het zand bijten en de toorn van Allah over zich heen krijgen."

In hoeverre FIFA de aanvraag van Islamitische Staat zal goedkeuren, is maar de vraag. FIFA-woordvoerder Delia Fischer spreekt zich nog niet over de zaak uit: "Om FIFA-lid te worden, moet een land als onafhankelijke staat erkend zijn door de internationale gemeenschap. Bovendien moet het land al minstens twee jaar erkend zijn door de confederatie. Indien Islamitische Staat aan deze voorwaarden voldoet, kunnen we de aanvraag in overweging nemen." (SF)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties