Wreed accident van gewichtheffer op Olympische Spelen (video) Sport
Wreed accident van gewichtheffer op Olympische Spelen (video)
Sport

Wreed accident van gewichtheffer op Olympische Spelen (video)

Wanneer je zelf maar 77 kilogram weegt, maar je wil een gewicht van 162 kilogram boven je hoofd uitsteken, kan je verwachten dat er af en toe iets misgaat. Wanneer dat natuurlijk op het grootste sportevenement van de wereld gebeurt, heeft iedereen het gezien.
Sa Jae Hyouk, een Zuid-Koreaanse gewichtheffer, moest aantreden om 162 kilogram te liften in de categorie -77 kilogram. Maar toen hij het massieve gevaarte boven zijn hoofd had en enkel nog de beenlift moest uitvoeren, begaf zijn elleboog het. Ontwricht, en weg medaillekansen.

Erg voor Sa Jae Hyouk, want de man is de uittredend Olympisch kampioen - hij won het goud in Peking 2008. Indien hij zijn vorige poging van 158 kilogram nog eens had overgedaan, had het brons geweest. Maar wat nog meer opvalt in de onderstaande video is de snelle reactie van de organisatie: de dokters waren hen een fractie van een seconde voor, maar ondertussen stond er al een spandoek opgesteld om de sporter af te schermen. Tenslotte, het moet plezant blijven hé… (KA)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties