WS Woluwe krijgt ook in beroep geen licentie Sport
WS Woluwe krijgt ook in beroep geen licentie
Sport

WS Woluwe krijgt ook in beroep geen licentie

White Star Woluwe heeft ondanks de overname door GDC ook in beroep geen licentie voor volgend seizoen gekregen. De club degradeert daardoor naar derde klasse. Woluwe kan wel nog in beroep gaan bij het BAS. Als de club daar ook bot vangt, wordt het plaatsje in de eindronde ingenomen door STVV.

Ook eersteklasser Beerschot, die net als Woluwe geen licentie kreeg, vond eerder al zijn weg naar het arbitragehof. Uitspraak in die zaak volgt volgende week dinsdag.

Minder dan twee weken geleden besliste White Star Woluwe wegens de financiële problemen in vereffening te gaan nadat de club in eerste aanleg geen licentie kreeg van de bond. Enkele dagen later werd er met Gulf Dynamic Challenges (GDC) een kapitaalkrachtige overnemer uit Dubai gevonden. De investeringsgroep pompte 450.000 euro in de club en plaatste ex-Standard-topman Pierre François aan het roer in het Fallonstadion. Die regelde meteen alle achterstallige betalingen, waardoor het leek dat de club in beroep toch nog een licentie zou krijgen.

De tweedeklasser trok woensdag dan ook vol vertrouwen naar de Licentiecommissie om hun aangevulde dossier voor te leggen. Een dag later viel echter het zware verdict: geen licentie voor de Brusselse club en bijgevolg een verplichte degradatie naar de derde afdeling.

Ook derdeklasser La Louvière krijgt in beroep geen licentie voor tweede klasse en mag bijgevolg niet deelnemen aan de eindronde voor de derdeklassers.

Foto Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties