WTA Brussels voorgesteld Sport
WTA Brussels voorgesteld
Sport

WTA Brussels voorgesteld

De eerste editie van het WTA-tornooi in Brussel is dinsdag in het stadhuis van Brussel officieel voorgesteld. Het tornooi zal van 14 tot 21 mei plaatsvinden op de terreinen van tennisclub Primerose, in de buurt van het Koning Boudewijnstadion.

Sinds de laatste officiële editie van de Diamond Games in Antwerpen in 2008, werd er in België geen WTA-tornooi meer georganiseerd. Het tornooi van Brussel staat gepland één week voor de start van Roland Garros. Er zullen dus heel wat toppers naar Brussel afzakken om hun voorbereiding op het Parijse gravel.

Onder andere Yanina Wickmayer, de Deense nummer één Caroline Wozniacki, Vera Zvonareva (Rus), Jelena Jankovic (Ser), Francesca Schiavone (Ita) en Shahar Peer (Isr) maken hun opwachting.

Geen Kim

Kim Clijsters (WTA-2) neemt waarschijnlijk niet deel. "Ze is altijd welkom, maar Kim speelt niet graag op gravel en wil geen tornooi spelen vlak voor de start van Roland Garros", zegt Dominique Monami.

De 37-jarige voormalige toptennisster is tornooidirectrice. "Ik wilde vooral dat het niet om een eenmalig evenement ging. Na een openhartig gesprek wist ik echter zeker dat ik er zin in had. Ik zal me vooral met het sportieve bezighouden. Ik ken het WTA-circuit natuurlijk goed en daardoor kan ik ook goed op de noden van de speelsters inspelen", aldus Monami.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties