Zdenek Stybar: "Ik kom terug om te winnen" Sport
Zdenek Stybar: "Ik kom terug om te winnen"
Sport

Zdenek Stybar: "Ik kom terug om te winnen"

Zdenek Stybar (Omega Pharma-Quick Step) reed zondag een sterke finale in de 111e editie van de Franse wielerklassieker Parijs-Roubaix. Een kleine stuurfout op Carrefour de l'Arbre zorgde er echter voor dat de Tsjech vrede moest nemen met de zesde plaats. "Maar ik kom terug om te winnen", vertelde de ex-wereldkampioen veldrijden na afloop.

Ik reed met mijn stuur tegen een fotograaf aan. Ik had niets zien aankomen, maar plots vloog ik van de ene kant van de steken naar de andere kant. Ik ging ook met mijn voet uit het klikpedaal en was meteen het contact met Cancellara en Vanmarcke kwijt. Erg jammer want ik had zijn eerste demarrage probleemloos overleefd en was ervan overtuigd dat ik met hem naar Roubaix zou rijden. Ik was de enige die hem kon volgen toen hij naar mijn ploegmakker Vandenbergh en Vanmarcke reed", aldus 'Stybi'.

"Een week nadat ik niet kort genoeg op zijn achterwiel gekoerst had op de Oude Kwaremont, had ik diezelfde fout niet meer gemaakt op de stenen. Ik had voordien ook netjes mijn krachten kunnen sparen dankzij mijn ploegmaats en mijn enige opdracht van de ploeg uit was Cancellara volgen. Alles is perfect gelukt tot die fotograaf in mijn weg stond. Ik ben ontgoocheld, maar ook blij omdat ik in mijn eerste Parijs-Roubaix laten zien heb wat ik in deze wedstrijd kan."

Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties