Zieke Van Tichelt heeft geen schijn van kans in Düsseldorf Sport
Zieke Van Tichelt heeft geen schijn van kans in Düsseldorf
Sport

Zieke Van Tichelt heeft geen schijn van kans in Düsseldorf

Dirk Van Tichelt ging er op de Grand Prix in Düsseldorf al in de eerste ronde uit. "Conditioneel stond ik nergens. Na een minuut was ik compleet leeg. De ziekte was nog niet uit mijn lijf", zei de olympiër nadien.

"Ik was misschien beter niet naar Duitsland gegaan", gaf Van Tichelt na zijn snelle uitschakeling toe. "Ik was vorig weekend in Parijs aan het einde van de zware stage ziek geworden, maar tegen woensdag voelde ik me wat beter en wou ik het er toch op wagen. Tegen de Georgiër Tatalashvili, tegen wie ik vorig jaar in Moskou nog had gewonnen, lukte het niet."

"Na een minuut was ik al helemaal leeggevochten, het was duidelijk dat de ziekte nog niet uit mijn lijf was. Gelukkig is het resultaat op dit moment helemaal niet van tel. Ik heb dit jaar maar twee echte afspraken op de agenda: het Europees kampioenschap van eind april en de Olympische Spelen. Al de rest staat in het teken van die twee en dan vooral de Spelen."

Wie wel scoorde in Düsseldorf was Charline Van Snick die in de -48 goud won. In de finale versloeg de Belgisch kampioene de Japanse Hiromi Endo met waza-ari en boekte zo haar zevende GP-zege. Ook op weg naar die finale had de Luikse een diepe indruk gelaten met drie ipponzeges en nog eens een met waza-ari.

Joachim Bottieau (-81kg) ging er zondagmiddag in de tweede ronde uit. Elco Van der Geest (-100kg) kwam later nog in actie.

Patrick Poppe

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties