Zlatan Ibrahimovic: "Chelseaspelers waren precies baby's" (video) Sport
Zlatan Ibrahimovic: "Chelseaspelers waren precies baby's" (video)
Sport

Zlatan Ibrahimovic: "Chelseaspelers waren precies baby's" (video)

Legendarische Champions League-wedstrijd gisteren tussen Chelsea en PSG. Laatstgenoemde trok aan het langste eind, terwijl de Hollandse scheidsrechter al na amper een half uur een zeer discutabele rode kaart trok voor goalgetter Zlatan Ibrahimovic. Die vond er achteraf het zijne van...
PSG mag naar de kwartfinale van de Champions League. En dat is zeer verdiend, want een uur moesten ze verder met 10 en zelfs dan waren ze nóg de beste ploeg op het veld. Chelsea kon geen vuist maken en bekocht dat in de 114de minuut met de beslissende tegentreffer van Thiago Silva. Het werd 2-2, goed genoeg voor PSG om door te gaan naar de volgende ronde na het 1-1 gelijkspel in eigen huis.

Dé fase van de wedstrijd was ongetwijfeld de discutabele rode kaart van Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse balkunstenaar kwam iets te stevig tussen in een duel met Oscar. Mede door diens overdreven reactie en het hoge dramaqueen-gehalte van de rest van zijn ploeg, trok scheidsrechter Björn Kuipers rood voor de 33-jarige topspits. Ibrahimovic legde zich op het bewuste moment vrij makkelijk neer bij de beslissing, maar keek achteraf op zijn overeerlijke manier terug op de sensationele fase.

“Ik trok mijn been terug. Ik weet niet of Oscar toneel speelde, of toch geraakt was. Toen ik de rode kaart zag dacht ik: 'die man weet niet waar hij mee bezig is of heeft iets anders gezien. Ik wist niet of ik boos nu moest worden of lachen. De fout van de scheidsrechter is niet het ergste. Dat waren de spelers van Chelsea. Toen ik die rode kaart kreeg was het alsof ik 11 baby's rond mij had”, vertelde hij achteraf voor de camera.

Analist Aad De Mos ergerde zich in de 2BE-studio mateloos aan zijn landgenoot Björn Kuipers. “Dat die man zulke wedstrijd mag fluiten, dat begrijp ik niet. Dat ie vervolgens rood geeft aan Ibrahimovic en slechts geel voor Costa’s doodschop, kan er al helemaal niet in”, brieste hij. Rood of niet, PSG slaagde er toch nog in om zonder hun goudhaantje door te stoten naar de volgende ronde. Een steek van jewelste voor – om het in de woorden van De Mos te zeggen – de “vernietiger van het voetbal” José Mourinho. (KDN)

survey solutions

De bewuste rode kaart-fase:

Bekijk meer video's van UEFA Champions League op

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties