Zulte-Waregem blijft in spoor van Anderlecht - Gent weer onderuit Sport
Zulte-Waregem blijft in spoor van Anderlecht - Gent weer onderuit

Zulte-Waregem heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd voor de plaatsen in play-off I. De ploeg van Franky Dury won de West-Vlaamse derby tegen Kortrijk en verstevigt zijn tweede plaats. De crisis in AA Gent blijft dan weer duren. De Buffalo's verloren bij Waasland-Beveren, dat dan weer een uitstekende zaak doet voor het behoud.

AA Gent - Waasland-Beveren 0-2

Bob Peeters had zich zijn komst naar Gent waarschijnlijk wel anders hebben voorgesteld. Ook thuis tegen Waasland-Beveren wilde het maar niet lukken, onder meer door een bizarre penaltymisser van Mboyo die de risee van de avond werd.

De bezoekers waren al snel op voorsprong gekomen via Lepoint, uitgerekend de man die door Gent wordt uitgehuurd aan Waasland-Beveren. Gent miste dus een strafschop, maar dat deden de bezoekers niet in de tweede helft. Rowell zorgde er van op de stip voor de 0-2.

KV Kortrijk - Zulte-Waregem 1-2

Zulte-Waregem heeft de zespuntenmatch op het veld van Kotrijk gewonnen. Naessens prikte de 0-1 binnen in de eerste helft. Mbaye Leye legde de 0-2 eindstand vast via strafschop. De 1-2 diep in de blessuretijd via Mitrovic kwam te laat voor Kortrijk.

Zulte-Waregem blijft zo tweede met zes punten achterstand op Anderlecht. De West-Vlamingen vergroten wel hun voorsprong op Lokeren dat ging verliezen bij KV Mechelen.

KV Mechelen - Lokeren 2-1

Er is duidelijk een einde gekomen aan de lange zegereeks van Lokeren. De Waaslanders gingen onderuit Achter de Kazerne. Mechelen kwam 2-0 voor via Iddi en Henkens. Milos Maric kon laat in de tweede helft nog milderen tot 2-1, maar dichter kwam het team van Peter Maes niet meer.

Cercle Brugge - OH Leuven 1-1

Cercle heeft in de strijd om het behoud nog eens een puntje gesprokkeld. Het zag er even erg penibel uit voor groen-zwart na de uitsluiting van doelman Bram Verbist en de daaropvolgende penaltygoal van Ibou. Cercle kreeg vlak voor rusten echter ook een strafschop en die werd omgezet door Gudjohnsen.

Bergen - Anderlecht 0-5

Eerder op de avond won leider Anderlecht op erg vlotte wijze van Bergen. Mbokani verkeerde weer in topvorm en scoorde een hattrick.