Zulte-Waregem kan niet Europees spelen in Gent Sport
Zulte-Waregem kan niet Europees spelen in Gent
Sport

Zulte-Waregem kan niet Europees spelen in Gent

Als Zulte-Waregem Europees speelt, dan zal dat niet zoals in het seizoen 2006-2007 in het (nieuwe) Gentse stadion zijn. Dat antwoordde de Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) op een vraag van Johan Deckmyn (Vlaams Belang) tijdens het vragenuurtje op de Gentse gemeenteraad.

Termont zegt dat ook de politie daarover zelf een negatief advies gaf, gezien haar jaarlijkse capaciteitsinzet voor AA Gent tijdens de competitie, de Beker van België en mogelijks ook nog Europees voetbal via Play-off 2. "Bovendien moet de politie nu al verantwoording afleggen bij de hogere overheid waarom er zoveel politie-uren aan voetbal gewijd zijn", aldus Termont.

Politie-uren

"Het aanvaarden van bijkomende wedstrijden in onze zone zouden die cijfers in negatieve zin beïnvloeden." Termont verwees bovendien naar de periode 2006-2007, toen verschillende buitenlandse clubs met harde kernen naar Gent kwamen.

Nog een tegenargument was de UEFA-regelgeving, die zegt dat eenmaal een ploeg zijn thuishaven kiest, de hele thuiscampagne er moet gespeeld worden. Termont wil een slag om de arm houden, hij wees er namelijk op dat de Buffalo's zich via Play-off 2 nog steeds kunnen plaatsen voor Europees voetbal.

Belga Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties