Zulte Waregem krijgt stadion voor 13.000 fans Sport
Zulte Waregem krijgt stadion voor 13.000 fans
Sport

Zulte Waregem krijgt stadion voor 13.000 fans

De komende jaren zal in een ideaal scenario het Regenboogstadion van eersteklassevoetbalclub Zulte Waregem uitgebouwd worden tot een voetbaltempel voor 13.000 toeschouwers. De club en het stadsbestuur van Waregem deden dinsdagavond de plannen van het Masterplan Regenboogstadion uit de doeken. De werken starten van zodra het laatste fluitsignaal van het huidige voetbalseizoen is weerklonken.

De huidige locatie en een deel van het stadion worden behouden, maar er wordt vooral veel vernieuwd. De werkzaamheden zullen in fases verlopen. In een eerste fase zullen broodnodige aanpassingswerken gebeuren aan de twee tribunes achter de doelen en aan de bezoekerstribune. Die zullen tot tegen de grasmat gebouwd worden voor een unieke voetbalbeleving. Daarnaast wordt er ook werk gemaakt van een verbreding van het veld, een upgrade van de stadionverlichting en de verdere uitbouw van de persfaciliteiten. Meteen zullen alle aanpassingswerken voldoen aan de UEFA-voetbalnormen, waardoor Zulte Waregem zijn Europese thuismatchen in eigen huis zal kunnen afwerken. Dit jaar moest Essevee nog uitwijken naar Brugge en Anderlecht. De eerste fase zal zes miljoen euro kosten.

Normaal volgen dan nog drie fases, waarbij de tribune grenzend aan de Gaverbeek egaal wordt gemaakt met zitplaatsen, de hoofdtribune wordt afgebroken en heropgebouwd en in laatste instantie de hoeken van de tribunes worden dicht gemaakt. Als alle fases worden gerealiseerd zullen 13.000 toeschouwers in het stadion kunnen. Het totale kostenplaatje zou dan oplopen tot 22 miljoen euro.

Foto Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties