Zulte-Waregem ook in terugmatch maat te klein voor PSV Sport
Zulte-Waregem ook in terugmatch maat te klein voor PSV
Sport

Zulte-Waregem ook in terugmatch maat te klein voor PSV

Zulte-Waregem heeft woensdag in de voorronde van de Champions League de kelk nog tot op de bodem moeten ledigen. De West-Vlamingen verloren in het Brusselse Astridpark na de heen- ook de terugwedstrijd. Ditmaal werd het 0-3 voor PSV Eindhoven.

De heenwedstrijd verloor Zulte-Waregem vorige week met 2-0, maar gezien het duidelijke overwicht van PSV had de score toen heel wat hoger kunnen oplopen. De spelers van coach Francky Dury wilden een nieuwe blammage voorkomen en gingen dit keer vol overgave van start.

Dat moedige begin leidde tot enkele kleine kansjes, maar in de loop van de eerste helft herstelden de Nederlanders het evenwicht. Met 0-0 werd er de rust in gegaan en dus waren de kansen van Zulte-Waregem op kwalificatie voor de laatste voorronde nog niet helemaal verkeken.

In de tweede helft volgde echter de ontnuchtering. De PSV-aanval rolde voor een zoveelste maal de West-Vlaamse verdediging op een hoopje. Laatste man Steve Colpaert trok bij het schot van Depay aan de noodrem en werkte diens schot met zijn arm van de doellijn. Rood voor Colpaert en penalty was het harde verdict. Matavz zette de elfmeter feilloos om (0-1).

Met nog een halfuur te gaan was de Belgische vicekampioen een vogel voor de kat. Het 17-jarige Belgisch-Marokkaanse talent Zakaria Bakkali zette zich nog maar eens in de kijker met een prachtgoal. Bakkali nam een hoge bal meteen op de slof en liet doelman Bossut geen kans (0-2).

In de slotminuten werd het nog 0-3 voor de Nederlanders. Maher was ditmaal de doelpuntenmaker met dienst, al raakte thuisspeler Godeau ook nog de bal, alvorens die in doel verdween.

Zo komt er een vervroegd einde aan het Champions League-avontuur van Zulte-Waregem. Voor Thorgan Hazard en co. wacht nu de vierde voorronde van de Europa League.

JR

Foto's: PN en Belga boven: Bakkali scoort de 0-2 midden: Thorgan Harard vecht voor de bal

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties