Zulte Waregem pas laat voorbij Cercle Brugge Sport
Zulte Waregem pas laat voorbij Cercle Brugge

Zulte Waregem heeft in het slot van zijn wedstrijd verdiend met 2-1 afstand kunnen nemen van Cercle Brugge. De vicekampioen kwam voor via Caceres, maar zag al snel die voorsprong gewist worden door een Brugse treffer van Kabananga. Diep in de tweede helft stelden de troepen van Dury orde op zaken via een doelpunt van verdediger D'Haene.

Zulte Waregem mocht opnieuw Kums verwelkomen in zijn basiself. De geschorste Gouden Schoen Thorgan Hazard werd vervangen door Anderson. Aan de overzijde ontbraken Uchebo en Boi, respectievelijk door schorsing en door een blessure. Kabananga en N'Diaye namen hun plaats in op het wedstrijdblad.

Na een half uur durend gebrek aan voldoende voetbalkwaliteit, kwam de thuisploeg door zijn aanvallende intenties aan de eerste grote kans van de wedstrijd. Skulason zette zijn spits Pourie vrij voor doel, maar hij kraakte zijn schot en zag het leer ver naast hobbelen. In de 33ste minuut was het dan toch raak. Na een mooi opgezette aanval tussen stationnetjes Conte en Kums, belandde de bal bij Caceres. Die twijfelde niet en deed met de 1-0 de netten voor het eerst trillen. Lang hebben ze daar bij de thuisploeg niet van kunnen genieten, want drie minuten later was daar reeds de uit de lucht gevallen gelijkmaker. Op aangeven van Smolders tikte Kabananga de bal in twee keer voorbij de struikelende Bossut: 1-1.

De tweede helft begon slecht voor Zulte Waregem. Hun spel grossierde in slechte passes en de vicekampioen kreeg geen diepgang in zijn spel. Een kwartier ver profiteerde Cercle Brugge hier bijna optimaal van. Kabananga kwam oog in oog te staan met Bossut, maar zag zijn stifter door de goalie gered worden. In de herneming probeerde N'Diaye het met een kopbal, maar zijn poging werd van de doellijn geweerd. In de 79ste minuut kreeg de thuisploeg eindelijk wat het verdiende. Nadat Cercle-doelman de vrije trap van Anderson wegbokste, viel de bal in de voeten van verdediger D'Haene. Hij zette met een binnenschuiver de 2-1 voorsprong op het scorebord. Zulte Waregem tikte de wedstrijd verder rustig uit en bleef zijn 2-1 voorsprong behouden.

Zulte Waregem komt met de overwinning op een gelijke derde plek met Anderlecht, dat morgen Bergen ontvangt, te staan in de Jupiler Pro League. Het telt nu 48 punten. Staelens zijn Cercle Brugge staat nu gedeeld tiende. Het telt 30 punten.