Alexandra heeft een 'soa', maar: "Mijn herpes is een geschenk van God én een zegen!" Stories
Alexandra heeft een 'soa', maar: "Mijn herpes is een geschenk van God én een zegen!"
Stories

Alexandra heeft een 'soa', maar: "Mijn herpes is een geschenk van God én een zegen!"

We staan op het punt een zin te schrijven met vier woorden die je normaal nooit bij elkaar zou zetten: 'seksueel overdraagbare aandoening' en 'zegen'. Een vrouw uit Las Vegas liep in 2011 herpes op en beweert dat het een ‘goddelijke interventie’ was. Hallo…

Alexandra Harbushka kreeg de ziekte van iemand met wie ze toen verkering had en in een periode dat ze worstelde met haar alcoholgebruik, eetbuien en slechte financiën. Alexandra lijdt aan zowel orale als genitale herpes, en het is vooral pijnlijk rond haar geslachtsdelen, meldt Mail Online. Ondanks haar pijnlijke aandoening stapt ze nu opmerkelijk opgewekt door het leven en gelooft ze dat herpes heeft geholpen om haar leven een andere wending te geven.

Alexandra heeft een 'soa', maar: "Mijn herpes is een geschenk van God én een zegen!"

Langdurig proces

Maar het was nogal een langdurig proces voor Alexandra om haar diagnose te accepteren na een lange strijd in haar mentale herstel van een depressie. Ze zei: "Ik was een verantwoordelijke volwassene. Dus toen dit mij overkwam, was dat absoluut verwoestend, verpletterend en verstikkend. Het heeft me twee jaar gekost voordat ik het verwerkt had. Ik werd 30 en ik dacht: 'Ik kan zo niet blijven, ik moet een oplossing zoeken.”

“Ik huilde elke dag, het lukte me maar niet om uit die mist te komen” ging ze verder. “Ik woonde bij mijn ouders. Ik moest mijn financiën op orde krijgen, ik moest mijn levensstijl veranderen. Ik moest werken aan de mentaliteit van zelfacceptatie en zelfvertrouwen.” Alexandra eet nu veel gezonder en beperkt haar drankgebruik. Daarnaast heeft Alex TikTok video's geplaatst over haar ‘soa’ en is ze de organisatie Life With Herpes begonnen om meer bekendheid te geven aan de ziekte.

Alexandra heeft een 'soa', maar: "Mijn herpes is een geschenk van God én een zegen!"

Boodschappen van God

Alexandra is inmiddels getrouwd en het koppel heeft samen een zoon gekregen. Ze zei: "Ik geloof dat God me onderweg boodschappen gaf dat ik niet op mijn pad was. Ik was niet wie ik had moeten zijn. Uiteindelijk gaf God me herpes zodat ik wakker zou worden, zou luisteren en veranderingen zou aanbrengen. Ik denk dat God me liet zien dat mijn leven niet het leven was dat ik bedoeld was te leven, maar hij moest me dat laten zien door middel van een fysieke manifestatie.”

Alexandra zag de ‘soa’ als een wake-up call. Sterker nog, een zegen! “Als we zien dat deze veranderingen mijn leven hebben verbeterd en me hebben gevormd tot de persoon die ik nu ben, dan is het een zegen” zei ze. “Ook al is herpes krijgen iets wat niemand wil meemaken, het was een belangrijke fase in mijn leven. Het krijgen van herpes was een zegen in mijn leven omdat het me in staat stelde me te richten op wie ik ben en te leren van mezelf te houden en te groeien met zelfvertrouwen” besloot ze.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties