Ex-stewardess getuigt anoniem over duistere kant van de job: "Seks in de lucht en cocaïne om te vermageren" Stories
Ex-stewardess getuigt anoniem over duistere kant van de job: "Seks in de lucht en cocaïne om te vermageren"
Stories

Ex-stewardess getuigt anoniem over duistere kant van de job: "Seks in de lucht en cocaïne om te vermageren"

Elke dag naar exotische bestemmingen vliegen lijkt misschien glamoureus, maar een voormalige stewardess heeft de donkere kant van de industrie aan het licht gebracht. Ze heeft verteld hoe vliegtuigbemanningen onder constante druk staan om slank en aantrekkelijk te blijven, zelfs als dat betekent dat ze hun toevlucht moeten nemen tot operaties of gevaarlijke medicijnen. Maar er is nog veel meer…

Ze zei ook dat vrouwelijke stewardessen voortdurend benaderd worden, en zelfs onder druk gezet worden voor seks, door hun collega's én passagiers. In een anoniem gesprek met Vice onthulde ze eveneens dat sommige stewardessen drugs zoals heroïne of cocaïne gebruiken om hun gewicht laag te houden. En dat betekent volgens haar dat ze niet ‘mentaal fit’ zijn in geval van een noodsituatie tijdens de vlucht.

De meeste noodgevallen aan boord van vliegtuigen worden volgens de ex-stewardess niet veroorzaakt door terroristische bommen of onvoorziene mechanische problemen, maar door passagiers die zich slecht gedragen. Ze herinnert zich hoe op een vlucht een passagier openlijk begon te masturberen terwijl hij naar een pornovideo keek. "Uiteindelijk begon hij zijn kleren uit te trekken en plaste op zichzelf en toen besloten de bemanningsleden dat ze hem in bedwang moesten houden,” vertelde ze.

"Seks op de achterste rij"

"Ze probeerden hem schoon te maken en zijn kleren weer aan te trekken, maar hij had zichzelf al bevuild,” ging ze verder. Bij een andere gelegenheid begon een koppel seks te hebben op de achterste rij stoelen. Zelfs toen ze op heterdaad betrapt werden stopten ze niet. "Ze schaamden zich er niet eens voor dat ze betrapt werden," zei de ex-stewardess. “En als hitsige passagiers niet met elkaar seks hebben, dan vallen ze het personeel lastig. Als wij dan niet op hun avances ingaan, worden ze vaak gewelddadig.”

"Kokende noedels in het gezicht"

Gewelddadige toestanden zijn er echter niet alleen wanneer iemand afgewezen wordt. De ex-stewardess herinnerde zich nog een ander voorval en vertelde: “Ik weet nog hoe een van mijn collega’s brandwonden aan haar gezicht overhield nadat een vrouw, die gefrustreerd was omdat ze niet naast haar vriend zat, een bord kokend hete noedels in haar gezicht had gegooid.” Maar het gevaarlijkste incident vond plaats toen een passagier vuurwapens in het vliegtuig wist te smokkelen.

Ze zei: "Er moest een handhaver moest aan boord komen om de passagier te arresteren. Het was een bendelid uit een buurland en hij was op de vlucht. Deze man probeerde twee wapens mee te smokkelen. Beide wapens waren volledig geladen en de wapens konden door de druk in de lading afgaan".

Het is dus zeker niet altijd rozengeur en maneschijn aan boord van een vliegtuig. Hieronder kun je het volledige interview bekijken met nog heel wat straffe onthullingen.

(Intropic: Vice en FreeImages)

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties