"Ik begrijp niet dat anderen bang van me zijn en me veroordelen. Ik ben een mens zoals iedereen!" Stories
"Ik begrijp niet dat anderen bang van me zijn en me veroordelen. Ik ben een mens zoals iedereen!"
Stories

"Ik begrijp niet dat anderen bang van me zijn en me veroordelen. Ik ben een mens zoals iedereen!"

Een zelfverklaarde ‘demoon’ die jarenlang extreme veranderingen aan zijn uiterlijk heeft aangebracht, zegt dat vreemden hem te snel veroordelen. Mattia Muratori (27) is verslaafd aan tatoeages en lichaamsaanpassingen, maar zegt dat een gevolg daarvan is dat het publiek hem, en anderen zoals hij, ‘onvriendelijk’ vindt. "Persoonlijk zie ik geen reden om iemand te beledigen of te veroordelen voor wat hij graag doet, vooral als hij zich niet bemoeit met het leven van iemand anders” zegt hij.

Mattia komt oorspronkelijk uit Italië maar woont en werkt in Londen als nachtwaker in een busgarage. In een interview met Daily Star sprak hij over de vooroordelen die mensen tegenover hem hebben. "Mensen met body art of lichaamsaanpassingen zijn niet anders dan anderen die die dingen niet hebben. Leer te accepteren en aardig te zijn en stop met denken dat iedereen die tatoeages heeft een crimineel is. Veel mensen lijken vast te zitten in het verleden.”

“Ik ben geen satanist”

En hij ging verder: "Stel jezelf open om meer te leren over het verhaal achter dit alles. Niemand zegt dat je het leuk moet vinden, maar dan heb je tenminste genoeg kennis om te stoppen met het bekritiseren van een groep mensen die dingen doet die de meerderheid van andere mensen niet zou doen." Mattia heeft getatoeëerde oogballen, puntige oren, een gespleten tong en duivelshoorns van vijf centimeter in zijn hoofd om zijn fascinatie voor demonen te tonen aan de buitenwereld.

En hij houdt vol dat hij geen satanist is, ondanks dat hij een Sigil van Lucifer op zijn voorhoofd heeft laten inkten. Hij kreeg zijn eerste tatoeage toen hij 18 jaar was en hij was 25 toen hij begon met het laten aanpassen van zijn lichaam, inclusief een onderhuids spinnenimplantaat op zijn borst. Maar zijn unieke verschijning kan in het openbaar tot aanstoot leiden. Hij legde uit: "Het is een paar keer gebeurd, maar de meesten brabbelden over religie en bekritiseerden me om hoe ik eruitzag. Maar zodra je met de 'denk je dat God blij zal zijn om te horen wat je nu tegen me zegt?' gooit, houden ze plotseling allemaal hun mond en gaan ze weg.”

“Perfect doelwit voor gefrustreerden”

"Het zijn gewoon egoïstische mensen die denken dat ze het beter weten dan wie dan ook, maar ze zijn waarschijnlijk misleid in hun leven en ze tonen hun frustratie aan andere mensen” ging hij verder. "En het lijkt erop dat mensen met tatoeages of aanpassingen de perfecte doelwitten zijn voor die gefrustreerden." Hij zei ook dat de feedback die hij krijgt als hij zich op straat begeeft, 50/50 verdeeld is tussen positief en negatief. Voor hem zijn de negatieve ervaringen echter ‘van nul en generlei belang' en hebben ze geen invloed op hem, zo zegt hij zelf.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties