Melissa neemt ontslag om 'vrij' te leven in een busje en ziet haar man nog maar één keer per maand Stories
Melissa neemt ontslag om 'vrij' te leven in een busje en ziet haar man nog maar één keer per maand
Stories

Melissa neemt ontslag om 'vrij' te leven in een busje en ziet haar man nog maar één keer per maand

Een vrouw is van verpleegster een ‘nomade’ geworden nadat ze zich ‘opgebrand’ voelde in haar oude job, en reist nu alleen door de VS, haar man thuis achterlatend. Melissa Hungerford, 36, werkte acht jaar in een ziekenhuis nadat ze verpleegkunde had gestudeerd. Ze voelde zich opgebrand en was het constante werken beu en heeft nu de 9 tot 5 achter zich gelaten voor het leven in een busje. Ze heeft 38 van de 50 Amerikaanse staten bezocht en is van plan om ze dit jaar nog allemaal af te vinken.

Maar het ‘vrije leven’ heeft ook haar relatie beïnvloed: Melissa ziet haar man Todd Hungerford (37) immers nog maar eens in de vier tot zes weken. "Ik heb altijd van het buitenleven gehouden en ik wilde de vrijheid hebben om naar plaatsen te gaan waar ik nog nooit geweest was," vertelde Melissa, aan NeedToKnow. "Het leven als verpleegster in het ziekenhuis bracht lange uren met zich mee en ik werkte ’s nachts, dus mijn slaapschema was een beetje maf. Ik had dus zeker dagen waarop ik uitgeput was. "Ik had een burn-out toen ik als hoofdverpleegkundige werkte, omdat ik het gevoel had dat ik niet voldoende werd gecompenseerd voor het werk dat ik deed.”

"Het is soms eng"

Maar Melissa was nog steeds verliefd op verpleegkunde en wilde haar carrière niet opgeven. Dus reist ze nu gewoon de wereld rond terwijl ze diensten draait op kinderafdelingen van verschillende hospitalen. Ze zei: "Ik heb vier jaar met volwassenen gewerkt voordat ik overstapte en met baby's ging werken. Ik heb er altijd van gedroomd om reisverpleegkundige te worden, maar ik was bang om de sprong te wagen. Het is heel eng om ergens heen te gaan waar je nog nooit bent geweest, waar je niemand kent en in principe een kans te wagen."

"Je hebt niet veel ruimte nodig om gelukkig te zijn"

Todd, de man van Melissa, komt soms op bezoek bij zijn vrouw. Hij kan niet mee ‘on the road’ omdat hij thuis moet zijn omwille van zijn eigen job in de muziekindustrie. Melissa zei: "We zien elkaar elke vier tot zes weken. Ik mis hem zo erg. Hij zou willen dat hij met me mee kon reizen, maar zijn werk laat dat niet toe. Als we ooit nog eens een huis zouden kopen, dan zal dat waarschijnlijk een ‘tiny home’ zijn. Het busje heeft me laten zien dat je niet zoveel ruimte nodig hebt als je denkt om gelukkig te zijn en een vervuld leven te leiden."

Melissa besloot ongeveer 70.000 euro uit te geven aan een reeds gerenoveerd busje nadat ze het had gevonden op een camper-app. Ze betaalde nog eens 8.000 euro om het nog wat naar haar eigen zin in te richten. Ze vertelde: "Ik heb het bed verlaagd, en kasten en een dakraam toegevoegd. Ik heb ook het toilet geüpgraded naar een composttoilet en de koelkast vervangen. Toen heb ik de douche eruit gehaald die ik nooit gebruikte en een zetel gemaakt.” Melissa heeft ook de buitenkant van het busje opgewaardeerd met een dakdrager, een ladder aan de achterkant en zonnepanelen geïnstalleerd, evenals Starlink, een soort breedband voor reizigers.

(lees verder onder de video)

"Niet altijd rozengeur en maneschijn"

Ze zei: "Ik was zo blij met het resultaat en ik heb veel van het werk zelf gedaan. Wonen in een busje is geweldig, maar het is zeker anders dan een traditioneel huis. Je moet je zorgen maken over waterverbruik, afvalverwerking en kleinere ruimte. Soms mis ik de grotere ruimte van een traditioneel huis, maar niet genoeg om terug te gaan. Maar wat me heeft verrast aan het leven in een busje is hoeveel spullen ik niet nodig heb. Downsizing voelt geweldig en het opruimen van spullen zet echt in perspectief wat je wel en niet nodig hebt.”

Melissa is nu van plan om een mooie reis te maken door Utah, Arizona en New Mexico. En ze denkt er ook over om Oregon, Washington en Californië te bezoeken. De reisverpleegster raadt iedereen die over reizen nadenkt aan om ervoor te gaan, en als je echt gepassioneerd bent om het in nomadenstijl te doen - koop dan een busje. Ze voegde eraan toe: "Ik raad mijn levensstijl absoluut aan! Zorg er wel voor dat je er klaar voor bent. Er gaan dingen kapot in het busje die je moet repareren om te kunnen leven. Wat je online en op sociale media ziet, is een deel van het leven, maar het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Als je gefocust blijft op waarom je voor deze levensstijl hebt gekozen en de vrijheid die het je geeft, kun je al het andere aan."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties