"We hebben onze relatie gered door van bil te gaan met andere koppels. Iedereen zou het moeten doen!" Stories
"We hebben onze relatie gered door van bil te gaan met andere koppels. Iedereen zou het moeten doen!"
Stories

"We hebben onze relatie gered door van bil te gaan met andere koppels. Iedereen zou het moeten doen!"

Een Brits koppel beweert dat partnerruil anders is dan mensen denken, en zegt dat iedereen het een kans moet geven. Jemma, 43, en Daz, 40, hebben al tien jaar een bloeiende relatie. Maar na vijf jaar, nadat ze bijna "elk seksueel avontuurlijk ding dat je als stel kunt doen" hadden geprobeerd, werden hun ogen "elders naartoe getrokken".

De contentmakers, afkomstig uit en wonend in Bournemouth, realiseerden zich dat er iets moest veranderen voor hun relatie om stand te houden. Om wat variatie toe te voegen, maakten ze een profiel aan op een partnerruil-website en werden al snel uitgenodigd voor een besloten feest in een landhuis. Ze beweren dat hoewel partnerruil niet voor iedereen is, het voor hen een manier is geweest om aan hun seksuele verlangens te voldoen en nieuwe vrienden te maken in "high-class etablissementen" die ver verwijderd zijn van de "duistere bars en clubs" die sommigen associëren met deze levensstijl.

"Iedereen zou het moeten proberen!"

En nu denken ze dat iedereen zou moeten overwegen om het op hun manier te proberen. "Hoe meer mensen we in deze levensstijl kunnen krijgen, hoe meer plezier we kunnen hebben," vertelde Jem, die Daz op Tinder ontmoette, aan WhatsTheJam. "Deze levensstijl is niet voor iedereen, maar het is waarschijnlijk iets wat iedereen zou moeten overwegen." Jem vervolgde: "Het is een manier om je relatie te verbeteren en dichter bij elkaar te groeien door gedeelde ervaringen. Je kunt ook meer vertrouwen opbouwen met je partner en onderliggende problemen van jaloezie, hechting en ego overwinnen.”

"Dan is er ook lichaamsvertrouwen. Partnerruil kan je helpen je goed te voelen over je unieke zelf terwijl je leert de uniekheid in anderen te waarderen, en tegelijkertijd seksuele positiviteit omarmt en comfortabel wordt in het communiceren van je seksuele verlangens en behoeften. Je kunt een sociale groep gelijkgestemde mensen ontmoeten en veel plezier hebben, want daar gaat het leven om. De meerderheid van de mensen in deze levensstijl blijft liever anoniem om voor de hand liggende redenen, maar wij besloten dat we graag openlijk willen praten over wat we doen om enkele van de stigmata rondom dit onderwerp te doorbreken."

'Eyeopener'

Voor het koppel, na hun eerste kennismaking met de wereld van partnerruil, is er geen weg meer terug geweest. Ze zeggen dat het een "echte eyeopener" was en dat ze daarna besloten dat deze levensstijl bij hen paste. In het begin was de grootste uitdaging jaloezie, of het risico daarop, omdat het idee van het delen van elkaar eng was. Ze namen de dingen langzaam en wachtten ongeveer een jaar voordat ze hun eerste "koppelruil" ervaring hadden. Voor degenen die niet bekend zijn met de term, betekent een "volledige ruil" dat twee stellen hun respectievelijke partners ruilen voor seks.

Jem zei: "We lieten onszelf mentaal wennen aan de daad voordat we eraan deelnamen. Je kunt iets niet meer terugnemen als het eenmaal is gebeurd. We adviseren iedereen die erover nadenkt om je gevoelens over enig spel te bespreken nadat het is gebeurd om ervoor te zorgen dat jullie beiden nog steeds volledig betrokken zijn en van de reis genieten." Het stel onthulde vervolgens de onverwachte voordelen van deelnemen aan een levensstijl die vaak als "anoniem" en schimmig wordt beschouwd.

"We daten eerst met andere koppels, voor we het echt doen"

Jem voegde toe: "Mensen denken dat deze levensstijl een anonieme, eenmalige regeling is, en ik denk dat het voor sommige mensen misschien zo is, maar we willen echt eerst contact maken met stellen. We nemen de tijd om ze te leren kennen en eigenlijk daten we met ze voordat er iets seksueels gebeurt. De opbouw is voor ons net zo leuk als de daad zelf. Hoewel partnerruil een groeiende gemeenschap is, is het nog steeds relatief klein, dus als je naar clubs en evenementen gaat, is het alsof je bij een groep vrienden bent. Het is net zozeer een sociaal ding als het gaat om nieuwe seksuele ervaringen.”

“Mensen denken ten onrechte dat het iets schimmigs is - dat evenementen worden gehouden in vervallen pubs en clubs en vol zitten met alleenstaande mannen die hun lusten willen bevredigen. Evenementen - tenminste degene waar we naartoe gaan - worden gehouden in hoogwaardige etablissementen, vaak gewijd aan trendy clubs of luxe woningen. Gastenlijsten worden strikt gecontroleerd, dus hoewel sommige singles zijn toegestaan, is het meestal een beperkt aantal en is iedereen uiterst respectvol. Als je je misdraagt, word je snel op de zwarte lijst gezet voor toekomstige evenementen."

"Op een eerste event ben je sowieso geïntimideerd" 

Jem en Daz adviseren iedereen die in deze levensstijl wil stappen om te beginnen met het downloaden van de SwingHub-app, die je in contact kan brengen met stellen in jouw lokale omgeving. Ze zeggen dat iedereen "geïntimideerd" is door hun eerste evenement, maar zodra je gaat en ziet dat het net als elke andere uitgaansavond is - alleen met een paar meer mensen in ondergoed. Ze benadrukken dat het belangrijk is om duidelijk te maken wat jij en je partner eruit willen halen, omdat je er samen in zit. Hoewel het paar wordt gesteund in hun levensstijl door hun vrienden, geven ze toe dat het af en toe wenkbrauwen doet fronsen - vooral omdat geen van beiden eerder niet-monogaam was.

"Onze vrienden steunen ons"

Jem zei: "Onze vrienden zijn allemaal redelijk ondersteunend geweest. Sommigen stellen vragen en vinden het echt opwindend. We willen niet 'dat' koppel zijn op een gewoon evenement waar iedereen fluistert 'ze zijn swingers!', maar het gebeurt wel. Het stoort me soms, maar Daz vindt het hilarisch. Geen van ons was eerder niet-monogaam. Ik was ongeveer negen jaar getrouwd en daarvoor was ik in een paar langdurige relaties, die altijd trouw waren, maar bijna altijd eindigden door gebrek aan interesse op seksueel gebied.”

"Daz daarentegen had voornamelijk kortstondige 'affaires', zoals hij ze misschien noemt - raakte snel verveeld en ging verder naar het volgende. Terugkijkend is het duidelijk te zien dat geen van ons echt geschikt was voor een monogame relatie,” besloot Jem.

(Bron: Daily Star)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties