Aan de skills van deze budgetdrifter kan je nog een puntje zuigen (video)

Zelfs de wereldberoemde drifter Ken Block verbleekt er een klein beetje bij.Al kan die laatste natuurlijk wel steeds op een schare vrouwelijk schoon rekenen en moet Petr Simurda het zonder stellen. Hij heeft dan ook slechts een Skoda 130 onder zijn gat. Kostprijs van zo’n budgetdrifter: uitkijken dat ze geen exemplaar gratis en voor niks […]

Zelfs de wereldberoemde drifter Ken Block verbleekt er een klein beetje bij.

Al kan die laatste natuurlijk wel steeds op een schare vrouwelijk schoon rekenen en moet Petr Simurda het zonder stellen. Hij heeft dan ook slechts een Skoda 130 onder zijn gat. Kostprijs van zo’n budgetdrifter: uitkijken dat ze geen exemplaar gratis en voor niks tegen je knikker smijten. Al zal Petr natuurlijk op de modificaties van zijn oranje driftbak wel enkele euro’s stukgeslagen hebben.

Maar goed, Petr bewijst hier vooral dat je niet net als Ken Block met een slordige duizend pk’s de baan op moet zijn om schuifplezier te maken: met iets meer dan 100pk (1.400cc-naaimachientje in de kont) lukt dat ook aardig. Daarenboven drift Petr met de nauwkeurigheid van een Rolex Perpetual Datejust en weet hij steeds op een haar na alle hindernissen te missen. Vooraleer je op ‘play’ drukt, klik je dan ook best even je gordel vast. (SL)

Reacties

wpDiscuz