Aston Martin presenteert de volledig elektrische Rapide E

Lekker karretje!

De Rapide E mag zeker een project van lange adem genoemd worden, want in 2015 werd al een eerste prototype getoond. Nu kan eindelijk de productversie aan iedereen getoond worden.

Aston Martin ontwikkelde in samenwerking met Williams Advanced Engineering de Rapide E. Hij beschikt over twee elektromotoren op de achteras, samen goed voor 610 pk en 950 Nm. Er wordt dus niet gekozen voor een vierwielaandrijving. Maar de kar is zeker snel genoeg: in vier seconden haal je 96 km/u! De topsnelheid van de Rapide E is 250 km/u.

(lees verder onder de foto)

En accupakket van 65 kWh neemt de plek in van de 6,0-liter V12 bij de gewone Rapide. De accu is  goed voor een actieradius van 320 kilometer. Dat lijkt niet meteen veel, maar 90 minuten opladen, is goed voor weer 300 kilometer rijden. Met een 800V/100kWh-lader is de accu in slechts 60 minuten volledig opgeladen.

Bij de Rapide E springen de aangebaste bumper en opvallende blauwe accenten meteen in het oog. De kenners / liefhebbers zullen direct ook zien dat de aerodynamica sterk verbeterd is. Er is een grotere diffuser achteraan, speciale aluminiumwielen en een gladde bodem.

(lees verder onder de video)

Aston Martin beweert dat deze verbeteringen ervoor zorgen dat de Rapide E acht procent efficiënter is. Opvallend: de typisch ronde klokjes op het dashboard zijn verdwenen en vervangen door goed leesbare digitale schijfjes.

Droom je al van een Rapide E? Het zal lastig worden om er eentje te pakken te krijgen! Er gaan immers maar 155 exemplaren gebouwd worden. De kostprijs is nog een goed bewaard geheim. Een iets minder goed bewaard geheim, is dat de Rapide E een rol krijgt in de nieuwe James Bond-film. Of wat had je gedacht!

(Bron: manners.nl)

Reacties

wpDiscuz