Bugatti verpulvert record van duurste auto met deze ‘Batmobiel’

Wat een beest!

In Zwitserland komen deze week alle grote automerken samen op de Geneva Motor Show. Om vriendelijk te zijn tegen elkaar maar ook om elkaar de loef af te steken met hun nieuwste paradepaardjes. Bugatti is er natuurlijk ook en doet vooral waar het goed in is: records verbreken!

(lees verder onder de foto)

Dat doen ze met de Bugatti ‘La Voiture Noire.’ Goeie naam, want zwart dat is deze kar wel! Een overdaad aan prachtige zwart gespoten materialen en carbon. Allemaal met de hand vervaardigd. Maar de kans dat je hem ooit op straat gaat tegenkomen is zo goed als onbestaande. Onder de kap zit een 1.500 pk W16-motor, net als bij de Chiron. Prijskaartje: 18,9 miljoen dollar!  Dat is zes miljoen meer dan de huidige recordhouder: de Rolls-Royce Sweptail.

(lees verder onder de video)

Voor dat bedrag krijg je dus wel een auto waar zelfs Batman jaloers op zou zijn! Hij is daarnaast ook nog eens gebaseerd op de Type 57 SC Atlantic. Eén van de eerste auto’s ontworpen door Jean Bugatti. Er zit dus ook nog een verhaal achter. Maar… jullie zullen hem vooral willen hebben vanwege de zes(!) uitlaten. Geen idee of dat echt nodig is, maar het ziet er wel ‘cool’ uit!

(Bron: Maxim, manners.nl)

Reacties

wpDiscuz