Deze elektrische QBEAK tart de verbeelding

De dat lauter elektrisch rijden niet saai hoeft te zijn, maar binnen het kleine stadswagen-segment hadden we die indruk nog wel. Hopelijk kan deze Deense elektrische wagen daar verandering in brengen, de ECOmove QBEAK. Een erg uitgesproken design dat, op basis van de cijfers, enorm efficiënt blijkt te zijn. Want ondanks zijn grootte (3m lang, […]

De dat lauter elektrisch rijden niet saai hoeft te zijn, maar binnen het kleine stadswagen-segment hadden we die indruk nog wel. Hopelijk kan deze Deense elektrische wagen daar verandering in brengen, de ECOmove QBEAK. Een erg uitgesproken design dat, op basis van de cijfers, enorm efficiënt blijkt te zijn. Want ondanks zijn grootte (3m lang, 1,75m breed en 1,63m hoog) is er binnenin plek voor niet minder dan zes individuele zitjes. Daarbij komt nog dat je het interieur volledig kan personaliseren.

Onder de kap schuilen zes energiemodules, elkeen goed voor 4,7 kWh en allemaal samen dus goed voor 28,2 kWh. Die power wordt richting de twee elektrische motoren gestuurd die er alles samen 95 pk uit persen. En met dat vermogen kan deze amper 425 kg zware QBEAK goed 300 kilometer autonoom rijden, lauter en alleen op elektriciteit dus. De topsnelheid zou 120 km/u bedragen. Ongelooflijke cijfers voor een kleine elektrische stadsrakker als deze. Dat maakt ons opnieuw hoopvol voor het elektrische segment. Maar eerst zien en dan geloven. Ook een prijs is nog niet bekend.

Lees meer autonieuws op autofans.be

Reacties

wpDiscuz