Google Racing: NASCAR met robots

Een 1 april grap, maar wel eentje die je aan het denken zet. Google beweert hun zelfrijdende auto technologie (die al meerdere malen is getest, en zelfs legaal is in de staat Nevada) te kunnen gebruiken in de populaire NASCAR racing series. “Ever since mankind could go fast, we have longed to go faster. And […]

Een 1 april grap, maar wel eentje die je aan het denken zet. Google beweert hun zelfrijdende auto technologie (die al meerdere malen is getest, en zelfs legaal is in de staat Nevada) te kunnen gebruiken in de populaire NASCAR racing series. “Ever since mankind could go fast, we have longed to go faster. And ever since we’ve done work, we have longed to have someone else, or something else, do that work for us.”, aldus Google mede-oprichter Sergey Brin.

De wagen verwerkt duizenden verschillende variabelen en gegevens razendsnel en maakt daaruit de juiste beslissingen. De autonome wagens hebben nu in totaal al meer dan 320 000km gereden zonder een accident dat door de computer is veroorzaakt. Vandaag gaan ze een stap verder, en hebben ze een verband met NASCAR aangegaan om de wagens ook mee te laten doen in de wereld van stock car racing.

Het programma staat nog in zijn kinderschoenen zegt Sergey Brin. Hij is zeer benieuwd naar de nieuwe uitdagingen die het team zal moeten verslagen bij het testen van de 800 pk + wagens als ze tegen 320 km/u zij aan zij over het circuit razen.

Het kan een 1 april grap zijn, maar het kan ook doodserieus zijn en vlugger waarheid worden dan je denkt. De immens populaire e-maildienst Gmail was immers ook gelanceerd op 1 april 2004. Zou een handvol microprocessors een menselijk brein kunnen vervangen? Een robot zou bijvoorbeeld perfect keer op keer de apex kunnen raken van een bocht, maar zou hij ook intenties van andere piloten kunnen opvangen? Morgen zullen we de waarheid achter dit bericht weten, al zou ik het idee van racende robots nog niet te ver wegsteken in je hoofd.

“I hope that today’s announcement of Google Racing will mark another step along this path, and spur innovations that improve the daily lives of people all over the world. Or at the very least offer us a few cool new thrills on hot weekend afternoons” ~ Sergey Brin.

Google

Lees meer autonieuws op autofans.be

Reacties

wpDiscuz