Hier wordt niet met rijst, maar met rubber gesmeten (video)

Figuurlijk dan, want de bandjes worden eigenlijk opgerookt.Met rijst gooien bij het huwelijk, dat is een aloude traditie om het kersverse paar een ‘vruchtbaar’ huwelijk te wensen. De rijstkorrels worden gegooid zoals een boer zijn land bezaait. Het is een traditie die uit het oosten komt: het is niet omdat men hier met rijst gooit, […]

Figuurlijk dan, want de bandjes worden eigenlijk opgerookt.

Met rijst gooien bij het huwelijk, dat is een aloude traditie om het kersverse paar een ‘vruchtbaar’ huwelijk te wensen. De rijstkorrels worden gegooid zoals een boer zijn land bezaait. Het is een traditie die uit het oosten komt: het is niet omdat men hier met rijst gooit, dat men pakweg in China met aardappelen naar het bruidspaar gooit.

Er zijn echter mensen die in het huwelijksbootje stappen en die wel eens wat anders willen dan zo’n oeroude traditie. Kay-Leigh en Gervan bijvoorbeeld: die wilden liever dat de rook van banden hen tegemoet vloog en nodigden iemand met een witte M3 uit om die klus te klaren.

Kay-Leigh en Gervan zijn trouwens niet het enige koppel dat de geur van brandend rubber op hun ‘mooiste dag’ kunnen appreciëren: in ons tweede filmpje werd met een kikkergroene driftbak om het kersverse stel geschoven. (SL)

Reacties

wpDiscuz