Hoe effectief zijn winterbanden nu eigenlijk? (video)

Dat is wat enkele Britten zichzelf afvroegen. Ze zetten een BMW M3 met wintersloefkes naast een vierwielaandrijver met zomeroutfit.Aan de ene kant een BMW E46 M3, 343 driftige paarden op de van winterschoeisel voorziene achterwielen. Aan de andere kant een Subaru Forester met AWD: 147 Japanse paardjes verdeeld over alle vier de wielen. Voor hen […]

Dat is wat enkele Britten zichzelf afvroegen. Ze zetten een BMW M3 met wintersloefkes naast een vierwielaandrijver met zomeroutfit.

Aan de ene kant een BMW E46 M3, 343 driftige paarden op de van winterschoeisel voorziene achterwielen. Aan de andere kant een Subaru Forester met AWD: 147 Japanse paardjes verdeeld over alle vier de wielen. Voor hen ligt een met sneeuw en ijs bezaaide weg die lichtjes glooit. De één zwalpt naar boven als een zatte Zwitser, de ander neemt een spurtje in rechte lijn.

In de onderste video zette men diezelfde Topazblauwe M3 met zijn Michelin-winterschoeisel ook nog eens naast enkele andere auto’s met  zomerbanden. Passeren de revue: een BMW 1-serie, een Ford Ka, de 1-serie maar dan met extra gewicht in de koffer en een Volkswagen.

Moraal van het verhaal? Dat we volgende winter onze eigenste Bimmer precies toch maar eens voorzien van winterbanden. (SL)

<

Reacties

wpDiscuz