Knullige racer rijdt gehuurde bolide aan gort (video)

Wie geen professionele racer is maar wel eens voor een dagje of enkele uren wil doen alsof, die kan altijd op de Duitse Nürburgring terecht tijdens de Touristenfahrten. Ook wie niet graag het onderste uit de kan van zijn eigen auto haalt, die kan op het 20,8 kilometer lange circuit terecht. Bij de firma Rent4Ring […]

Wie geen professionele racer is maar wel eens voor een dagje of enkele uren wil doen alsof, die kan altijd op de Duitse Nürburgring terecht tijdens de Touristenfahrten.


Ook wie niet graag het onderste uit de kan van zijn eigen auto haalt, die kan op het 20,8 kilometer lange circuit terecht. Bij de firma Rent4Ring kan je namelijk langsgaan voor het huren van een racebak. Zo leen je er voor een uurtje (goed voor twee rondes) bijvoorbeeld al voor nog geen 200 euro een 136pk sterke Suzuki Swift Sport.

Uiteraard biedt men ginds wel wat meer aan dan Japanse koekjestrommels. De krachtigste wagen in hun assortiment was de BMW E92 M3 uit het onderstaande filmpje: 420 strijdlustige paarden die losgelaten worden op de achterwielen.

Was, want de laatste huurder – deze kostte 649 euro voor een uurtje scheurplezier – had even een oeps-momentje. Een mooi gecontroleerde drift door de bocht, een trage voorligger en een fout ontwijkingsmanoeuvre: meer was er niet nodig voor een plotse kennismaking met de vangrail, daar in de ‘Schwedenkreuz ‘-bocht. Een bocht waar overigens al heel wat vierwielers werden gereduceerd tot oud ijzer.

Dit was trouwens de allereerste keer dat de onfortuinlijke Bimmer over de ring stoof: (SL)

Reacties

wpDiscuz