M3-malloot legt ringtaxi het vuur aan de schenen (video)

Gordels vast, want wat volgt is een bloedsnelle rit waar benzine noch banden worden gespaard! De Nürburgring is dé place to be voor de amateurracer: tijdens de Touristenfahrten kan je zelfs met een mazoutstoof met 50pk onder de kap voor een schappelijke prijs rondjes gaan rijden. Heb je wel zin in een snelle rit maar […]

Gordels vast, want wat volgt is een bloedsnelle rit waar benzine noch banden worden gespaard!


De Nürburgring is dé place to be voor de amateurracer: tijdens de Touristenfahrten kan je zelfs met een mazoutstoof met 50pk onder de kap voor een schappelijke prijs rondjes gaan rijden. Heb je wel zin in een snelle rit maar heb je geen snelle auto, kan je er nog altijd eentje huren en voor wie niet genoeg ballen heeft om zelf achter het stuur te zitten, is er de ringtaxi. Een professionele chauffeur bezorgt je in een pijlsnelle M5 de rit van je leven. Onlangs sneuvelde er nog zo’n ringtaxi, maar soit.

Hier kruipen we mee achter het stuur van een BMW M3. Geen gewone M3, maar de appelsienkleurige GTS. In het begin gaat het even mis wanneer de chauffeur zijn handschoenen aantrekt en daarbij haast enkele paaltjes ramt. Eens de paaltjes voorbij gaat het gas erop en afgaande op het gepiep in de bochten, zal de eerste rit op de openbare weg richting bandenmonteur worden.

Uiteraard wordt de E46 berline waarachter de GTS de ring opgaat voorbijgestoven alsof ie stilstond en zelfs een gitzwarte (met oranje) Porsche GT3 RS verdwijnt wat later definitief in de achteruitkijkspiegel. Daar in de verte doemt een ringtaxi op en de missie is: voorbij geraken.

Rest de vraag: wie wint? De biturbo V8 van de M5 mag dan wel 110 pk meer produceren dan de atmosferische V8 van de M3, maar hij heeft ook 350 kilogram meer mee te sleuren.

Bekijk hier de spannende rit die af en toe ingetoomd wordt door ‘accidenten op de ring’: (SL)

Reacties

wpDiscuz