Plannen voor wegennetwerk in de lucht

Dat het daar een zootje ongeregeld zou worden, als die Pal-V ooit op de weg euh… in de lucht zou komen, was één van de commentaren die we kregen. Wetenschappers hebben zich inmiddels al bezig gehouden met de opgave dat het verkeer zich naar de lucht zou gaan verplaatsen. De Universiteit van Liverpool bedacht immers […]

Dat het daar een zootje ongeregeld zou worden, als die Pal-V ooit op de weg euh… in de lucht zou komen, was één van de commentaren die we kregen. Wetenschappers hebben zich inmiddels al bezig gehouden met de opgave dat het verkeer zich naar de lucht zou gaan verplaatsen. De Universiteit van Liverpool bedacht immers dat privévliegtuigjes voor de gewone man steeds bereikbaarder worden. Ze schatten dat dit binnen dertig jaar voor iedereen gemeengoed is en dat daarom een plan moet uitgedacht worden voor het verkeer vlot te laten verlopen.

Ze willen daarom een ‘stratenplan’ uitwerken en ook werk maken van een detectiesysteem om botsingen te vermijden. Ook in de VS is de NASA inmiddels bezig om voor deze materie een oplossing te bedenken. Men zou het lokale verkeer op een hoogte van 300 tot 500 meter in de licht laten plaatsvinden. op die manier wordt het lange afstandsverkeer niet verstoord.

Lees meer autonieuws op autofans.be

Reacties

wpDiscuz