Porsche 911 Turbo van koning Albert kopen? (foto’s)

De Laurent heeft het van geen vreemde: ook Albert is een snelle jongen. Soms blijft hij echter niet lang met zijn bolides rondbollen: met deze Porsche reed hij nauwelijks 11.000 km.Toen Albert nog een prinsje was dat misschien ooit wel koning wilde worden, reed hij al rond met peperdure bakken. Eén van zijn eerste auto’s […]

De Laurent heeft het van geen vreemde: ook Albert is een snelle jongen. Soms blijft hij echter niet lang met zijn bolides rondbollen: met deze Porsche reed hij nauwelijks 11.000 km.

Toen Albert nog een prinsje was dat misschien ooit wel koning wilde worden, reed hij al rond met peperdure bakken. Eén van zijn eerste auto’s was een nu haast onbetaalbare BMW 507 en ook een Aston Martin DB2/4 mocht hij als jonge snaak tot de zijne rekenen. Die laatste bracht drie jaar geleden tijdens een veilig overigens 333.500 euro op.

Zo’n vaart loopt het echter niet met deze Porsche 911 Turbo cabriolet: voor de luttele prijs van 95.000 euro kan die de uwe zijn. Al is ie intussen al niet meer van de eerste eigenaar:

“In 2011 kocht ik drie wagens van koning Albert”, zo vertelt verkoper Pascal Raes van ‘Your Car’ in Dilbeek. “Eén van die auto’s was deze Porsche: hij was toen maar een jaar oud. Albert zelf, die ik toen persoonlijk heb ontmoet, had er in dat jaar 11.000 kilometers mee afgelegd. Ik verkocht de Porsche maar die eigenaar wil er nu weer van af. Intussen heeft ie zo’n 47.000 kilometers gebold.”

95.000 euro voor een 911 Turbo cabriolet van 2010, da’s een vrij mooie prijs. Voor dat geld hebt u 500pk’s onder uw rechtervoet die over de vier wielen verdeeld worden en waardoor de wagen van 0 naar 100 in 3,7 seconden en toppen doet hij bij 312 km/u. Dat u met een volle benzinetank (67 liter) slechts een 550 km kan afleggen is natuurlijk de andere kant van de medaille. (SL)

Reacties

wpDiscuz