Thierry Neuville wordt vicewereldkampioen rally

Thierry Neuville (Ford Fiesta RS) heeft zondag voor het eerst in zijn carrière de vicewereldtitel in het WK rally veroverd. De 25-jarige Belg eindigde als derde in de rally van Groot-Brittannië, de dertiende en laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap. Dat volstond om zijn tweede plaats in de WK-stand vast te houden. De zege op de […]

Thierry Neuville (Ford Fiesta RS) heeft zondag voor het eerst in zijn carrière de vicewereldtitel in het WK rally veroverd. De 25-jarige Belg eindigde als derde in de rally van Groot-Brittannië, de dertiende en laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap. Dat volstond om zijn tweede plaats in de WK-stand vast te houden.

De zege op de Welshe wegen ging naar de 29-jarige Fransman Sébastien Ogier (VW Polo R), die vorige maand al zekerheid verwierf over zijn allereerste wereldtitel.

Ogier leidde van start tot finish en boekte zijn negende overwinning van het seizoen voor zijn Finse ploegmaat Jari-Matti Latvala, die in de WK-eindstand als derde eindigt.

Latvala telde 21,8 seconden achterstand op Ogier. Neuville, die volgend seizoen voor Hyundai uitkomt, werd derde op anderhalve minuut.

Foto: AFP Thierry Neuville

Reacties

wpDiscuz