VW wil Tesla de loef afsteken: 1 miljoen elektrische auto’s tegen 2025!

De Duitsers menen het!

Volkswagen wil na het ‘dieselgateschandaal’ van twee jaar geleden een andere koers gaan varen. De Duitse constructeur gaat nu inzetten op elektriciteit. Op de jaarlijkse persconferentie van het merk zei Volkswagen-CEO Herbert Diess dat VW binnen tien jaar de grootste producent van elektrische voertuigen moet worden, en daarmee dus ‘groter’ wordt dan Tesla.

De Amerikanen – Tesla met andere woorden – zullen het niet graag horen. Zij willen tegeb 2020 immers dezelfde productiedoelstelling halen. “Alles wat Tesla doet, zullen we beter kunnen doen”, aldus de VW-CEO. De Amerikanen mikken vooral op de premiummarkt, maar hebben met de Model 3 een betaalbaarder model klaar.

Het is daar dat Volkswagen Tesla de pas wil afsnijden: “We kunnen profiteren van gigantische schaalvoordelen”, aldus Diess, die ook wil blijven investeren in de klassieke verbrandingsmotor. Dat het de Duitsers menens is met de elektrische auto, bewijzen heel wat concept-cars op recente autosalons, zoals de ID Concept, de ID Buzz en ID Crozz. (WM)

 

 

Reacties

wpDiscuz