Zie de koning der drifters eens aan het werk! (video)

Ryan Tuerck was amper zestien toen hij begon met driften en nu, op zijn 28, kan hij er heel wat van. Dat demonstreert hij met een 830pk sterke bak op een uitermate geschikte weg.Op zijn zestiende kocht hij namelijk een Ford Mustang uit 1990 en reed er ’s avonds mee naar parkings van warenhuizen en […]

Ryan Tuerck was amper zestien toen hij begon met driften en nu, op zijn 28, kan hij er heel wat van. Dat demonstreert hij met een 830pk sterke bak op een uitermate geschikte weg.

Op zijn zestiende kocht hij namelijk een Ford Mustang uit 1990 en reed er ’s avonds mee naar parkings van warenhuizen en dergelijke om donuts te gaan draaien. Al snel kreeg hij de smaak danig te pakken dat hij besloot om professioneel drifter te worden. Niet veel later ruilde hij zijn Mustang voor Nissan en nu doet hij het met Scion.

Waar we hier in Europa twee haast identieke auto’s hebben met de Subaru BRZ en de Toyota GT86, doet men er in Amerika nog een derde bij: de Scion 2JZ FR-S. De geschiedenis van dit nichemerk van Toyota schetsten we al eens bij deze video met halfnaakte meiden.

De Scion van Ryan was net voorzien van een gloednieuwe Garrett GT 4088 turbo: een knoert van een compressor waardoor de Scion nu 830pk op het asfalt zet. Natuurlijk moest deze nieuwe aanpassing goed getest worden en wat is daar nu beter voor dan een idyllische, bochtige weg? (SL)

Reacties

wpDiscuz