Belgen woedend na uitspraak Vandenbroucke: 'Winkelen is geen groot risico, ze waren gesloten om schokeffect te creëren' News
Belgen woedend na uitspraak Vandenbroucke: 'Winkelen is geen groot risico, ze waren gesloten om schokeffect te creëren'
News

Belgen woedend na uitspraak Vandenbroucke: 'Winkelen is geen groot risico, ze waren gesloten om schokeffect te creëren'

Het bleef toch iets bijzonder onze lockdownmaatregelen. De corona-cijfers waren absoluut niet positief enkele weken geleden, maar naast de horeca werd er ook besloten om alle niet-essentiële winkels te sluiten. Opvallend want in onze buurlanden bleven deze wel gewoon open.

Winkels enkel gesloten om schokeffect te krijgen

We legden ons er allemaal zonder al te veel morren bij neer want wij zijn immers geen virologen of politiekers die over cruciale informatie beschikken. Nu vertelde Frank Vandenbroucke, onze minister van Volksgezondheid, wel iets waar heel wat Belgen absoluut niet om kunnen lachen.

Zo zijn de winkels blijkbaar enkel maar gesloten om een schokeffect te creëren. Dus nee, niet omdat het nodig was om de cijfers naar beneden te krijgen, maar gewoon om duidelijk te maken 'hey mannen, het is niet goed'. Dat ze daar heel wat winkeliers onnodig in faillissement mee duwen en duizenden andere gigantische kopzorgen mee bezorgen, dat hoort er dan maar even bij.

"Winkelen is eigenlijk geen groot risico als dat gebeurt op een heel goed gecontroleerde manier. We hebben de winkels gesloten omdat je op een bepaald moment een schokeffect moet creëren. En daar hoort bij dat je zegt 'niet-essentiële winkels onmiddellijk dicht'".

Belgen woedend na woorden Vandenbroucke

Het hoeft wellicht niet te verbazen dat er heel wat mensen 'not amused' zijn door deze uitspraak van minister Vandenbroucke. Twitter en Facebook staat ondertussen vol met woedende Belgen.

Bart De Wever kon ook absoluut niet lachen met deze uitspraak en liet alvast weten dat koopzondagen in Antwerpen gewoon zullen doorgaan. Vandenbroucke zei immers enkele dagen geleden dat indien burgemeesters afstand niet kunnen garanderen, de koopzondagen niet door zullen gaan.

"Wij gingen ervan uit dat de premier en de minister van Volksgezondheid zich baseerden op ratio en wetenschap. Niet dus. Als je middenstanders te gronde wil richten en het draagvlak voor maatregelen wil wegslaan, dan moet je het zo aanpakken."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties