Erik Van Looy gaf zijn centen niet 'ad fundum' uit News
Erik Van Looy gaf zijn centen niet 'ad fundum' uit
News

Erik Van Looy gaf zijn centen niet 'ad fundum' uit

Als we sommige Bekende Vlamingen mogen geloven, is het niet makkelijk om goed te leven van hun artistieke en/of andere uitspattingen. Wij vroegen ons af of het echt zo erg gesteld was, dus lieten we onze meest financieel onderlegde redacteur de financiën van onze BV's uitspitten!Erik Van Looy werd geboren in Deurne op 26 april 1962. Hij is een Vlaams filmregisseur, verder ook bekend als televisiepersoonlijkheid en quizpresentator.

Van Looy studeerde aan het HRITCS. Na enkele kortfilms regisseerde hij in 1993 voor het eerst een langspeelfilm Ad Fundum.

Hij schreef zelf het scenario voor zijn volgende film Shades in 1999. Zijn succes groeide echter sterk in 2003 met De Zaak Alzheimer, een verfilming van de gelijknamige politieroman van Jef Geeraerts. Deze film met Jan Decleir, Werner De Smedt en Koen De Bouw werd een kassucces in Vlaanderen en werd met 720.000 bioscoopbezoeken de op drie na meest succesrijke Vlaamse film aller tijden tot eind 2008. In de Verenigde Staten werd de prent uitgebracht onder de titel The memory of a killer.

Medio mei 2007 raakte in Cannes bekend dat hij door Hollywood gevraagd was voor de regie van de horror-thriller Mile Zero, met een scenario van Holly Brix. Na problemen met de casting, zegde Van Looy dit project af. Hij koos in de plaats voor de regie van de Vlaamse film Loft naar een scenario van Bart De Pauw. Het was een goede beslissing.

Loft werd een nog veel groter kassucces dan De Zaak Alzheimer en is de meest succesrijke Belgische film aller tijden. Daarmee zakte De Zaak Alzheimer van de vierde naar de vijfde plaats in deze rangschikking.

Van Looy presenteerde al acht reeksen van de quiz De Slimste Mens ter Wereld voor de VRT sinds 2002. Hij presenteerde het vierde seizoen van De Pappenheimers op één, in plaats van Tom Lenaerts, omdat deze laatste het de druk had met de opnames van De Parelvissers. Van Looy sprak ook een stem in voor de Nederlandstalige versie van de animatiefilm Robots in 2005.

De vennootschap van de Antwerpenaar heet Fandango Productions of kortweg Fandango. Ze werd in 2000 opgericht. De naam verwijst naar een van de lievelingsfilms van de regisseur, de film dateert van 1985.

De totale activa van Fandango benaderen met 876.000 euro het miljoen. De reserves bedragen 673.000 euro.

In 2008 werd een hoge bruto-marge van 354.000 euro opgetekend. De netto-winst bedroeg 208.000 euro. Dat jaar werd 100.000 euro winst uitgekeerd. In 2009 oversteeg de marge het half miljoen euro. De netto-winst bedroeg 336.000 euro. In 2009 werd honderdvijftigduizend euro uitgekeerd. Erik Van Looy zou zonder deze winstuitkeringen een paar plaatsen hoger kunnen staan.

Waardering Erik Van Looy: 673.000 euro

Wat die andere Bekende Vlamingen precies verdienen, daar kan je achterkomen in onze overzichtstabel.

De Slimste Mens had met Erik Van Looy een unieke presentator die net door zijn atypische stijl heel wat succes oogstte: bekijk hier alvast een aantal hilarische, niet uitgezonden fragmenten:

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties