Marlène de Wouters heeft geen appeltje voor de dorst maar een appelboom News
Marlène de Wouters heeft geen appeltje voor de dorst maar een appelboom
News

Marlène de Wouters heeft geen appeltje voor de dorst maar een appelboom

Als we sommige Bekende Vlamingen mogen geloven, is het niet makkelijk om goed te leven van hun artistieke en/of andere uitspattingen. Wij vroegen ons af of het echt zo erg gesteld was, dus lieten we onze meest financieel onderlegde redacteur de financiën van onze BV's uitspitten!Marlène de Wouters d'Oplinter is een Belgisch televisiepersoonlijkheid, journaliste, presentatrice, auteur en voormalig tenniskampioene. Zij was de eerste Belgische speelster die een WTA-ranking behaalde en stond mee aan de wieg van VTM. Momenteel presenteert ze het programma Marlène at Home op Actua TV.

Marlène de Wouters d'Oplinter werd geboren in Amsterdam op 18 februari 1963. Ze stamt af van het oude adellijk geslacht de Wouters. Hoewel ze werd geboren in Amsterdam bezit Marlène de Wouters d'Oplinter de Belgische nationaliteit. Zij is getrouwd met jonkheer Hervé van Wassenhove. Ze hebben drie kinderen: Emily, Cédric en Juliette.

De Wouters d'Oplinter werd op haar twaalfde, in 1975, nationaal tenniskampioene van Nederland in de categorie Meisjes tot en met 12 jaar. Op haar veertiende behaalde ze een Europese jeugdtitel in Barcelona in het dubbelspel en een finaleplaats in het enkelspel. Op haar vijftiende en op haar zestiende won ze twee keer de nationale kampioenschappen in de categorie Meisjes tot en met 16 jaar. Het toernooi van De Hoop in Brussel won ze op haar zeventiende. Ze werd de tennisballerina genoemd, door haar gracieuze verschijning op de courts.

Zij was de eerste Belgische tennisster op de WTA-ranking. Ze reisde vier jaar lang alleen de wereld af op zoek naar WTA-punten. Haar hoogste ranking in het enkelspel was 208, in 1985. Ze stopte eind 1986. Daarna liet ze haar presentatiewerk primeren. Door haar ervaring als tennisster mocht ze een aantal wedstrijden verslaan voor Sporza.

Marlène de Wouters presenteerde in 1989, samen met Lynn Wesenbeek, het openingsgala van VTM en werd één van de twee leading ladies van de eerste commerciële zender in Vlaanderen. Ze begon als omroepster, maar werd een bekende televisiepresentatrice. Voor haar presentatiewerk kreeg De Wouters vijf Gouden Ogen, de Belgische publieksprijs. Ze werd bekroond als Beste presentatrice en voor Beste talkshow, een record bij de presentatrices.

Marlène presenteerde de afgelopen 20 jaar veel verschillende talkshows en discussieprogramma’s in Vlaanderen. Deze handelden vaak over maatschappelijke thema's zoals euthanasie, medische missers en echtscheidingen. Vanaf 2001 was zij ook nu en dan op de Nederlandse televisie te zien. Voor haar TV-programma’s interviewde zij zowel onbekende getuigen als de groten der aarde.

Na dertien jaar verliet De Wouters d'Oplinter in 2002 VTM en ging ze voor RTL 4 werken, waar ze Trendies presenteerde. Later maakte ze de overstap naar VT4 en werd de leading lady van VIJFtv waar ze verschillende talkshows presenteerde.

Tijdens het tweede Gala van de TV Sterren eind maart 2009 mochten De Wouters en Lynn Wesenbeek de liveshow op VTM openen, zoals ze dat twintig jaar geleden deden op het openingsgala van VTM.

Naast haar televisiewerk modereert de Wouters vaak internationale conferenties en debatten over allerhande thema’s en maatschappelijke onderwerpen. Met haar even vlekkeloos Frans en Engels als Nederlands presenteert ze sinds 2003 de kandidaten tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd.

In 2007 was de Wouters d'Oplinter opnieuw op VTM te zien als één van de deelnemers aan het programma Sterren op de Dansvloer met een rumba en een tango. Aanvankelijk danste De Wouters met Wim Gevaert, maar bij de zesde aflevering haakte hij af. Vervolgens danste zij met Arend Vandevelde. Ze kregen 24 uur om te oefenen en eindigden op de derde plaats in de wedstrijd.

In 2008 werd Marlène de Wouters in een grootschalig onderzoek onder vrouwen vanaf 30 jaar verkozen tot mooiste Belgische vrouw in die leeftijdsgroep. Dat bezorgde haar de hoofdrol in een reeks TV-commercials.

De grote vennootschap van De Wouters heet Podium International. De totale activa bedragen 1,6 miljoen euro. De reserves bedragen 436.000 euro. Een smet op het blazoen van de vennootschap is een klein overgedragen verlies van 34.500 euro. Dat verlies werd in 2009 geboekt. De bruto-marge van 41.000 was in dat jaar bescheiden. In 2008 werd nog een bruto-marge van 121.000 euro opgetekend. Dat leverde toen een netto-winst van 17.000 euro op.

Marlène de Wouters: 401.500 euro

Wat die andere Bekende Vlamingen precies verdienen, daar kan je achterkomen in onze overzichtstabel.

Marlène De Wouters als sexy sambadanseres, daarvoor moet je hier zijn!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties