Studenten kampen vooral met faalangst of ernstige vorm van stress News
Studenten kampen vooral met faalangst of ernstige vorm van stress
News

Studenten kampen vooral met faalangst of ernstige vorm van stress

Studenten die de voorbije twee weken een beroep deden op Teleblok, signaleerden vooral faalangst of een ernstige vorm van stress. De gratis en anonieme hulplijn van de CM kreeg in die periode tussen de 200 en 300 oproepen te verwerken. Zestig procent gaat over psychologische problemen. De helft daarvan komt van studenten die af te rekenen hebben met faalangst of verlammende stress.

"We kunnen het positief bekijken en stellen dat we beter bereikbaar geworden zijn", zegt Teleblok-medewerkster Lore Boogaerts. "Anderzijds lijkt het erop dat de studenten steeds meer te lijden hebben onder onze individualistische samenleving. Velen voelen zich vrij eenzaam en raken geïsoleerd. Door het individuele studietraject hebben studenten ook niet meer het gevoel deel uit te maken van een groep".

Boogaerts wijst eveneens op de dubbele rol van sociale media. Die kunnen een motiverende rol spelen, maar studenten met faalangst ervaren Facebook-berichten van medestudenten net als een enorme druk. "Ze lezen er bijvoorbeeld dat hun collega al aan hoofdstuk 20 zit, terwijl zij net hoofdstuk 16 hebben afgerond." Studenten blijken vaak de fout te maken zichzelf blind te vergelijken met medestudenten of broers of zussen.

Teleblok is te bereiken sinds 1 juni en dat nog tot 27 juni. Bellen kan elke dag van 18 tot 20.30 uur op 0800/13144. Chatten kan op www.teleblok.be, elke dag van 18 tot 23 uur. Teleblok heeft een tiental telefonisten en 25 tot 30 chatters.

Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties