Review: LEGO City Undercover – Een GTA-game in LEGO-vorm

Behoorlijk geslaagd

Er verschijnen steeds meer LEGO-games, zo verscheen onlangs nog LEGO Worlds die wij vanzelfsprekend hebben gereviewed. Inmiddels is er opnieuw een LEGO game verschenen, namelijk LEGO City Undercover. Een game die in 2014 alweer verscheen voor de Wii U, maar inmiddels ook het daglicht heeft gezien op PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Met deze game krijgen we een mooie open wereld LEGO game waar mening fan ongetwijfeld met smart op heeft gewacht (zonder Wii U), maar is de game het kopen ook waard?

Een game voor iedereen

Net zoals bij LEGO Worlds is de instapdrempel van LEGO City Undercover heel erg laag. Mede hierdoor is de game goed te spelen voor de wat jongere LEGO-fans, maar zeer zeker ook voor de oudere gamers. Alles zal gedurende het spelen stap voor stap uitgelegd worden en bovendien is de game niet erg moeilijk. Mensen die graag wat uitgedaagd willen worden, kunnen de game dan ook beter even laten liggen want veel uitdaging zal je niet hebben. Het vechten in de game is namelijk echt enorm simpel gemaakt, waardoor je dit met vier vingers in je neus nog zal winnen.

Zoals we van de LEGO-games gewend zijn, zit het spel ook weer boordevol typische LEGO-humor. Bovendien zitten er verschillende verwijzing in LEGO City Undercover naar films. Zo is er een hint naar de Titanic-film, waarin een vrouw en man romantisch voorop het schip staan. Echter is het ditmaal geen cruiseschip, maar een vrachtschip en vliegen ze vol van het schip af wanneer de kapitein een enorm scherpe bocht maakt om de boot aan te meren in de haven. Hierna zal het spel beginnen.

Jij speelt als Chase McCain

In LEGO City Undercover speel je als agent Chase McCain, een politieman die eerder is vertrokken uit LEGO City. Hij was verantwoordelijk voor de arrestatie van Rex Fury, de beruchte crimineel van LEGO City. Vreemd genoeg heeft Rex Fury het voor elkaar gekregen om te ontsnappen en het is vanzelfsprekend jouw taak om hem opnieuw achter de tralies te krijgen. Dit zal niet zonder slag of stoot gaan en je zal verschillende missies moeten voltooien om dit voor elkaar te krijgen. Niet al deze missies zullen even legaal zijn, maar alles voor het goede doel zullen we maar zeggen.

Wanneer je aankomt in LEGO City zal je al vrij snel naar het politiebureau gaan waar je verschillende collega’s ontmoet. Niet al deze heren en dames zijn even slim, maar dit zorgt toch wel voor de nodige hilariteit, iets dat de game goed kan hebben. Vanzelfsprekend is er ook een hele lading aan donuts aanwezig op het politiebureau (wellicht een hint naar The Simpsons?). Het verhaal is helaas niet echt denderend, maar daar ligt de nadruk ook niet echt op. LEGO-games zien wij meer als spelen die je met plezier zal spelen en vooral gericht zijn op de jongere gamers. Wij denken dat LEGO City Undercover hiervoor ook de perfecte game is als opstapje naar een game als GTA dat gewoon nog te gewelddadig is voor de jongere gamers. Bovendien is deze LEGO City met twee spelers te spelen, waardoor de game nog leuker wordt om te spelen.

Verzamelen tot je een ons weegt

In LEGO Worlds was het de bedoeling om maar liefst honderd gouden LEGO -tenen te verzamelen voordat je eindelijk je eigen wereld kon gaan bouwen. In LEGO City Undercover hoef je gelukkig geen gouden LEGO-stenen te verzamelen om verder te komen in het spel, want hier ligt de nadruk (gelukkig) niet op. Echter wil dit niet zeggen dat je helemaal geen LEGO-stenen moet verzamelen. Alles wat van LEGO is kan je kapot slaan, waaruit vervolgens LEGO onderdelen komen. Hiermee kan je vervolgens op de verschillende bouwplaten verspreid over LEGO City bijvoorbeeld wagenparken bouwen. Daarna kan je daar voertuigen oproepen die je hebt vrijgespeeld. Is dit nodig? Nee, je bent immers een politie agent dus je kan toch ook gewoon een auto van een burger pakken?

Zoals eerder gezegd moet je voor het bouwen van deze wagenparken wel eerst LEGO-stenen verzamelen door objecten kapot te maken. Dit gaat echter tergend traag, maar gelukkig zijn er ook iets grotere stenen die duizend of zelfs tienduizend van deze stenen waard zijn. Deze dien je wel te zoeken, want ze liggen niet voor het oprapen. Naast deze LEGO-blokken kan je in deze game ook gouden stenen verzamelen. Als je deze echter allemaal wil verzamelen ben je wel even bezig. In de game zitten er namelijk maar liefst 450!

Naast het verzamelen van de LEGO-stenen, zie je over de hele map ook behoorlijk wat muntjes verspreid. Hiermee kan je dan weer andere personages kopen. Deze dien je echter wel eerst te unlocken. Sommigen speel je automatisch vrij gedurende het spelen, andere unlock je weer door de verschillende hokjes te bouwen in LEGO City of door ze te vinden ergens in LEGO City. Kort gezegd is er dus meer dan genoeg te verzamelen in LEGO City om je uren bezig te houden. Bovendien zal je soms naar locaties terug moeten gaan omdat je een bepaalde gadget of optie op dat moment nog niet hebt om bij een bepaald object te komen.

Lange laadtijden

LEGO City Undercover is dus zeker een toffe game om te spelen, vooral voor de jongere gamers. Ook wij als volwassen gamers hebben ons prima kunnen vermaken met de game. Al is het geen spel die wij uren achter elkaar zouden spelen. Mede ook door de soms tergend lange laadtijden wanneer je een missie of deel opnieuw moet spelen.

De game is op audiovisueel vlak eigenlijk wel in orde. Al is het vanzelfsprekend geen grafisch hoogstandje, het is notabene een LEGO-game. Wat ons wel opviel, is dat de cutscenes in de game niet altijd even scherp oogde wat erg vreemd is als je het ons vraagt. De muziekkeuzes in de game zijn dan vaak weer geniaal gekozen waardoor je een glimlach op je gezicht krijgt.

Lego City Undercover, de game voor jong en oud

Al met al is LEGO City Undercover een enorm leuke game geworden voor jong en oud. Uiteraard is het spel voornamelijk gericht op de jongere gamers, maar het is toch ook een leuke game om als vader samen met je jonge zoon of dochter te spelen. De typische LEGO-humor is vanzelfsprekend weer aanwezig en Chase McCain is een fantastisch personage om mee te spelen. In LEGO City is ook meer dan genoeg te doen om je uren bezig te houden. Al zal lang niet iedereen de game even lang achter elkaar kunnen spelen. Veelal hadden wij het na maximaal twee uur wel gezien, wat dan toch niet heel erg positief is. Het grootste negatieve punt van de game zijn de soms tergend lange laadtijden en dan hebben wij al een SSHD in onze PlayStation 4 (Pro) zitten waardoor deze laadtijden korter zouden moeten zijn! Maar dat neemt gelukkig niet weg dat LEGO City Undercover een must-have is voor de LEGO fanaten!

Voor de eindscore van deze game verwijzen we je even door naar onze nieuwe gaming website 1337 Games 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments